logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CONVECTIVE DRYING
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Krzysztof Lech, Adam Figiel, Grzegorz P. Łysiak
Tytuł: The Influence of selected drying methods on the physical properties of dried apples cv. Jonagold grown in different locations in Europe
Źródło: Int. J. Food Eng. - 2017, vol. 13, iss. 6, art. no. 20160312, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2194-5764 e-ISSN: 1556-3758
Polskie słowa kluczowe: jabłoń Jonagold ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; kolor ; aktywność wody
Angielskie słowa kluczowe: Jonagold ; convective drying ; microwave vacuum drying ; colour ; water activity ; cutting tests
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.923
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/3
Rok: 2016
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Krzysztof Lech, Grzegorz P. Łysiak, Adam Figiel
Tytuł: Physicochemical properties of whole fruit plum powders obtained using different drying technologies
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 207, 15 September, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Prunus domestica ; convective drying ; microwave drying ; combined drying ; hydroxymethylfurfural
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kroenhke, Justyna Szadzińska, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Convective drying of kiwi (Actinidia deliciosa) pretreated by ultrasonic-assisted osmolic dehydration
W: Fruit and Vegetable Processing : 2nd Euro-Mediterranean Symposium, Avignon, 4-6 April 2016.
Adres wydawniczy: Avignon : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 80, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: osmotic dehydration ; ultrasound ; convective drying ; kiwi
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP