logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CONVECTION DRYING
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2020
Autorzy: Krzysztof Przybył, Adamina Duda, Krzysztof Koszela, Jerzy Stangierski, Mariusz Polarczyk, Łukasz Gierz
Tytuł: Classification of dried strawberry by the analysis of the acoustic sound with artificial neural networks
Źródło: Sensors. - 2020, vol. 20, iss. 2, 499, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1424-8220
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: artificial neural networks ; classification ; strawberry ; convection drying ; acoustic signals ; texture analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.031
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2019
Autorzy: K. Przybył, A. Pilarska, A. Duda, D. Wojcieszak, J. Frankowski, K. Koszela, P. Boniecki, S. Kujawa, W. Mueller, Ł. Gierz
Tytuł: Health properties and evaluation of quality of dried strawberry fruit produced using the convective drying method with neural image analysis
W: Eleventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2019) : 10-13 May, 2019, Guangzhou, China / Ed. Jenq-Neng Hwang, Xudong Jiang.
Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2019
Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 11179
Szczegóły: art. no. 111790C, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 9781510630758
Angielskie słowa kluczowe: strawberry ; dried fruits ; convection drying ; artificial neural networks ; computer image analysis
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    3/4
    Rok: 2018
    Autorzy: Jerzy Majka
    Tytuł: Wpływ czynników materiałowych i technologicznych na zróżnicowanie wilgotności tarcicy po suszeniu jako miary jakości suszenia
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018. - 130 s. : il., bibliogr., streszcz., abstr. ; 24 cm
    Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 1896-1894, 505
    ISBN: 978-83-7160-913-8
    Polskie słowa kluczowe: suszenie konwekcyjne ; jakość suszenia ; rozrzut wilgotności ; prędkość powietrza ; wilgotność równowagowa ; histereza sorpcji ; sosna
    Angielskie słowa kluczowe: convection drying ; drying quality ; moisture content variation ; air speed ; equlibrium moisture content ; sorption hysteresis ; pine
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 80.000
    Praca afiliowana przez UP
    4/4
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Zużycie energii w łączonych technikach suszenia mięsa indyka
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 12, s. 32-35, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: mięso indyka ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; zużycie energii
    Angielskie słowa kluczowe: turkey meat ; convection drying ; microwave-vacuum drying ; energy consumption
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP