logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CONTENT
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2017
Autorzy: Julia Olechnowicz, Halina Staniek
Tytuł: Ocena zawartości wybranych pierwiastków w różnych rodzajach czekolad
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2017, R. 24, nr 1 (110), s. 70-77, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 25 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; rodzaje czekolad ; pierwiastki ; zawartość
Angielskie słowa kluczowe: chocolate ; types of chocolates ; elements ; content
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2015
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Halina Staniek, Ewelina Król, Rafał Wójciak, Katarzyna Marcinek, Agnieszka Grochowicz
Tytuł: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z wybranych produktów wysokobłonnikowych
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2015, t. 96, nr 4, s. 812-815, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 wrzesień 2016].
Polskie słowa kluczowe: produkty wysokobłonnikowe ; składniki mineralne ; zawartość ; biodostępność
Angielskie słowa kluczowe: high fiber food products ; minerals ; content ; bioavailability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/11
Rok: 2014
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Joanna Suliburska, Halina Staniek, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Novel bioactive food products based on milk as sources of dietary minerals [*]
W: 2nd International Symposium on Minerals and Dairy Products : 26-27.02.2014, Auckland, New Zealand, Conference handbook.
Adres wydawniczy: Auckland : Univeristy of Auckland, 2014
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: produkty mleczne ; składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych
Angielskie słowa kluczowe: milk products ; minerals ; content
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2014
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Joanna Suliburska, Rafał W. Wójciak, Halina Staniek, Maja Adamczewska, Katarzyna Marcinek
Tytuł: Porównanie zawartości składników mineralnych (Ca, Mg, Fe, Zn, Cu) w wybranych surowcach i produktach zbożowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 536-541, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: makarony ; składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych ; analiza porównawcza
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; minerals ; content ; comparison
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/11
Rok: 2014
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Joanna Suliburska, Halina Staniek, Alicja Kawka, Rafał W. Wójciak, Katarzyna Marcinek
Tytuł: Wpływ procesów przetwarzania na zawartość składników mineralnych (Ca, Mg, Fe, Zn Cu) w wybranych surowcach i produktach zbożowych.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 531-535, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych ; ziarna zbóż ; obróbka technologiczna
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; content ; cereal grains ; processing technology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/11
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Marcinek, Ewelina Król, Maja Adamczewska, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Evaluation of the content of macroelements calcium and magnesium in selected types of pasta [*]
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Sections of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland, Book of abstracts / Ed. by Bartosz Kruszewski.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2014]
Szczegóły: s. 98
Polskie słowa kluczowe: makarony ; wapń, magnez ; zawartość
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; calcium ; magnesium ; content
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Barłóg, Witold Szczepaniak, Witold Grzebisz
Tytuł: Reakcja buraka cukrowego na dawkę i formę chemiczną sodu na tle obornika. Część 2, Zawartość i akumulacja składników mineralnych
Źródło: Fragm. Agron. - 2013, R. 30, nr 3, s. 35-45, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: sód ; nawożenie sodem ; liście buraczane ; korzenie ; składniki nawozowe ; zawartość składników pokarmowych ; dawki nawozowe
Angielskie słowa kluczowe: sodium ; fertilization ; beets ; leaves ; taproots ; nutrients ; content ; dose of fertilizer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/11
Rok: 2012
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Agnieszka Grochowicz
Tytuł: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z żywności dla diabetyków
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2012, t. 45, nr 3, s. 1105-1109, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych ; biodostępność ; produkty dla diabetyków
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; content ; bioavailability ; foods for diabetics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/11
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Natalia Kołaczyk
Tytuł: Evaluation of the content and the potential bioavailability of iron from fortified with iron and non-fortified food products
Tytuł równoległy: Ocena zawartości oraz stopnia uwalniania żelaza z wybranych produktów wzbogaconych i niewzbogaconych w ten składnik mineralny
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (2), s. 233-243, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: zawartość ; uwalnianie ; żelazo ; produkty wzbogacone ; produkty niewzbogacone
Angielskie słowa kluczowe: content ; release ; iron ; fortified products ; non-fortified products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/11
Rok: 2010
Autorzy: Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Natalia Kołaczyk
Tytuł: Evaluation of the content and the potential bioavailability of calcium from fortified with calcium and non-fortified food products
Tytuł równoległy: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności wapnia z wybranych produktów wzbogaconych i niewzbogaconych w ten składnik
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2010, 4 (25), s. 75-83, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: zawartość wapnia ; uwalnianie pierwiastków ; wapń ; produkty wzbogacone ; produkty niewzbogacone
Angielskie słowa kluczowe: content ; release ; calcium ; fortified products ; nonfortified products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1998
Autorzy: Czesław Szafrański
Tytuł: Oddziaływanie drenowania i zbiegów agromelioracyjnych na uwilgotnienie gleb Pojezierza Gnieźnieńskiego
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 1998, z. 458, s. 317-325, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Przyrodnicze i techniczne problemy gospodarowania wodą dla zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich.
Polskie słowa kluczowe: drenowanie ; zabiegi agromelioracyjne ; gleby ; wilgotność gleby
Angielskie słowa kluczowe: drainage ; soil reclamation ; soil moisture ; content
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP