logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CONSUMPTION
Liczba odnalezionych rekordów: 33



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/33
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Produkcja, konsumpcja i eksport jabłek w Polsce w latach 2005-2016
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2018, t. 18 (33), z. 4, s. 209-221, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2081-6960 e-ISSN: 2544-0659
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; powierzchnia uprawy ; zbiory ; konsumpcja ; eksport
Angielskie słowa kluczowe: apples ; area ; crops ; consumption ; export
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/33
Rok: 2017
Autorzy: Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Anna Stachecka, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 1, s. 30-33, il.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; błonnik pokarmowy ; fitoestrogeny ; przeciwutleniacze ; spożycie
Angielskie słowa kluczowe: cereal products ; dietary fiber ; phytoestrogens ; antioxidants ; consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/33
Rok: 2016
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Zrównoważona konsumpcja i uwarunkowania jej rozwoju
Źródło: Hand. Wewn. - 2016, nr 6 (365), s. 136-145, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rozwój ; zmiany ; zrównoważenie ; konsumpcja ; struktura konsumpcji
Angielskie słowa kluczowe: development ; changes ; sustainbility ; consumption ; consumption patterns
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/33
Rok: 2016
Autorzy: Michał Sznajder, Joanna Staniszewska
Tytuł: Angus Deaton - the Nobel Prize laureate in economic sciences in 2015
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 86-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; dobrobyt ; zachowania konsumentów ; laureat Nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii ; Nagroda Nobla w dziedzinie ekonomii 2015 ; Angus Deaton
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; welfare ; poverty ; consumer behaviour ; winner of the Nobel Prize in Economic Sciences ; Nobel Prize in economics 2015 ; Angus Deaton
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/33
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Staniszewska
Tytuł: Changes in the structure of fruit production and consumption after poland's accession to the European Union
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 78-85, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fruit market ; cultivation area ; yield ; production potential ; consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/33
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki, Anna Wielicka-Regulska
Tytuł: Quality of life vs consumers' behaviours and food habits
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 23-29, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jakość życia ; konsumpcja ; relacje ; zachowania ; zwyczaje żywieniowe ; konsument
Angielskie słowa kluczowe: quality of life ; consumption ; relation ; behaviours ; food habits ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/33
Rok: 2016
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: The changes on the organic food market
Tytuł równoległy: Zmiany na rynku żywności ekologicznej
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 4 (42), s. 597-605, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: zmiany ; produkcja ; dystrybucja ; ceny ; konsumpcja ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: changes ; production ; distribution ; processes ; consumption ; organic food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/33
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Pawlak
Tytuł: Food security situation of selected highly developed countries against developing countries
Tytuł równoległy: Sytuacja wyżywieniowa wybranych krajów wysokorozwiniętych na tle państw rozwijających się
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 2 (40), s. 385-398, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywnościowe ; spożycie ; głód ; niedożywienie ; kraje wysokorozwinięte ; kraje rozwijające się ; pomoc żywnościowa
Angielskie słowa kluczowe: food security ; consumption ; hunger ; undernourishment ; developed countries ; developing countries ; food aid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/33
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Konsumpcja owoców w Polsce w różnych typach gospodarstw domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 4, s. 117-123, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; przetwory owocowe ; konsumpcja ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; fruit preserves ; consumption ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/33
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder, Julian Wawrzyniak
Tytuł: Zmiany w spożyciu owoców i warzyw oraz ich przetworów w Polsce w latach 1999-2013 a zjawisko zrównoważonej konsumpcji
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 3 (37), s. 427-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; spożycie ; konsumpcja zrównoważona
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; vegetables ; fruit and vegetable preserves ; consumption ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/33
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Konsumpcja warzyw w Polsce w różnych typach gospodarstw domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2015, t. 17, z. 3, s. 144-150, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; warzywa ; przetwory warzywne ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; vegetables ; vegetable preserves ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/33
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Baer-Nawrocka
Tytuł: Zmiany w spożyciu i stopniu samowystarczalności żywnościowej w Unii Europejskiej
Źródło: Pr. Nauk. Uniw. Ekon. Wroc. - 2014, 360, s. 19-27, bibliogr.
p-ISSN: 1899-3192
Uwagi: Tytuł zeszytu: Agrobiznes 2014, Problemy ekonomiczne i społeczne. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: samowystarczalność żywnościowa ; produkty rolno-spożywcze ; spożycie
Angielskie słowa kluczowe: food self-sufficiency ; agri-food products ; consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/33
Rok: 2014
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Marta Rybicka, Józef Korczak
Tytuł: Spożycie smażonych produktów ziemniaczanych przez studentów zamieszkałych w domach rodzinnych i akademikach
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 1, s. 203-207, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: frytki ziemniaczane ; czipsy ziemniaczane ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: French fries ; potato chips ; consumption ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/33
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Zmiany w konsumpcji owoców i ich przetworów w Polsce w latach 1998-2012
Źródło: Rocz. Nauk. Ekon. Rol. Rozw. Obsz. Wiej. - 2014, t. 101, z. 3, s. 98-106, il., bibliogr.
p-ISSN: 0080-3715 e-ISSN: 2353-4362
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; owoce ; przetwory owocowe ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; fruits ; processed fruits ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/33
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Kozera, Joanna Stanisławska, Feliks Wysocki
Tytuł: A taxonomic analysis of diversification in the consumption structure in households in the EU countries
Źródło: Metody Ilościowe Bad. Ekon. - 2013, vol. 14, no. 1, s. 293-303, il., bibliogr.
p-ISSN: 2082-792X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; household ; Ward's method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/33
Rok: 2012
Autorzy: Zbigniew Dworecki, Mariusz Adamski, Andrzej Fiszer, Mariusz Łoboda
Tytuł: Analiza zużycia paliw stałych w gospodarstwach rolnych Wielkopolski
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2012, nr 5, s. 19-22, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Polskie słowa kluczowe: paliwa stałe ; zużycie paliwa ; gospodarstwa rolne ; produkcja roślinna ; produkcja zwierzęca ; gospodarstwa domowe ; Wielkopolska
Angielskie słowa kluczowe: solid fuels ; consumption ; farm ; crop production ; animal production ; household ; Wielkopolska region
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
17/33
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Sławomir Kalinowski
Tytuł: The economic significance of the brewing sector in the European Union
Tytuł równoległy: Znaczenie gospodarcze sektora browarniczego w Unii Europejskiej
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2011, 10 (4), s. 117-130, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 października 2012].
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; znaczenie gospodarcze ; produkcja piwa ; piwo ; konsumpcja ; wartość dodana ; podatki ; zatrudnienie
Angielskie słowa kluczowe: brewing sector ; production ; consumption ; value added ; taxes ; employment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/33
Rok: 2011
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Jędrusek-Golińska, Danuta Górecka, Donata Kordacka
Tytuł: Porównanie spożycia oraz stanu wiedzy na temat wartości żywieniowej kasz wśród wybranych grup respondentów
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 951-954, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 marca 2019].
Polskie słowa kluczowe: kasze ; stan wiedzy ; spożycie ; kwestionariusz ankiety
Angielskie słowa kluczowe: groats ; knowledge ; consumption ; personal questionnaire
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/33
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Tendencje zmian w konsumpcji pieczywa w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2010, 9 (1), s. 73-86, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum. Oeconomia". - [Dostęp: 6 sierpnia 2019 r.].
Polskie słowa kluczowe: tendencje ; zmiany ; spożycie ; pieczywo ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: trends ; development ; consumption ; bread ; household
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/33
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Krzysztof Borski
Tytuł: Intake of calcium contained in milk and dairy products in diets of children and teenagers in Poland in view of other European countries
Tytuł równoległy: Spożycie wapnia zawartego w mleku i jego przetworach w diecie dzieci i młodzieży w Polsce na tle innych krajów Europy
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (3), s. 351-362, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mleko ; produkty mleczne ; wapń ; spożycie wapnia ; dzieci ; młodzież ; osteoporoza
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; consumption ; calcium intake ; calcium ; diet ; children ; teenagers ; osteoporosis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/33
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Polski rynek pieczywa po roku 2000
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2010, t. 12, z. 4, s. 88-94, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; spożycie ; produkcja ; efektywność
Angielskie słowa kluczowe: bakery products ; consumption ; production ; efficiency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/33
Rok: 2010
Autorzy: Krzysztof Durkalec-Michalski, Joanna M. Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Paweł Bogdański
Tytuł: Ocena spożycia alkoholu, tłuszczu i sodu w wybranej grupie pacjentów z pierwotnym nadciśnieniem tętniczym
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2010, R. 17, nr 5 (72), s. 178-190, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 11 kwietnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: ludzie chorzy ; nadciśnienie tętnicze ; napoje alkoholowe ; sód ; tłuszcz ; spożycie alkoholu ; spożycie tłuszczów ; spożycie sodu
Angielskie słowa kluczowe: hypertension ; alcohol ; consumption ; sodium ; fat ; dietary intake
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.157
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/33
Rok: 2009
Autorzy: Elżbieta Mikołajczak
Tytuł: The analysis of pellet market in Poland
Tytuł równoległy: Analiza rynku granulatu drzewnego w Polsce
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2009, no. 69, s. 65-70, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-5912
Angielskie słowa kluczowe: pellet ; Polish pellet market ; consumption ; production ; price
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
24/33
Rok: 2009
Autorzy: Elżbieta Mikołajczak, Włodzimierz Popyk
Tytuł: Situation on European pellet market
Źródło: Intercathedra. - 2009, no. 25, s. 98-103, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: pellet ; pellet market ; consumption ; production ; efficiency ; prices ; development prospects
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/33
Rok: 2007
Autorzy: Bożena Szymaś, Aleksandra Łangowska, Karol Giejdasz
Tytuł: Condition of the worker honeybees fed various carbohydrate syrups in laboratory conditions
Tytuł równoległy: Kondycja robotnic pszczoły miodnej żywionych w warunkach laboratoryjnych różnymi syropami węglowodanowymi
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2007, t. 1, z. 2, art. 40, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_1_40.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika
Angielskie słowa kluczowe: honeybee ; consumption ; condition ; sugar syrup
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/33
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Józef Korczak
Tytuł: Assessment of consumption of "light" food by students
Tytuł równoległy: Ocena spożycia żywności typu "light" przez młodzież studencką
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2006, 5 (1), s. 173-181, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność typu "light" ; spożycie ; otyłość ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: "light" food ; consumption ; obesity ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/33
Rok: 2006
Autorzy: K. Szymandera-Buszka, A. Gramza, E. Flaczyk
Tytuł: Estimation of fish consumption as iodine source
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2a, s. 832-834, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: FISH ; consumption ; iodine source ; saltwater fish ; freshwater fish
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
28/33
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Smoluk, Sławomir Kalinowski, Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: The globalisation in brewery industry
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 2, art. 10, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue2/economics/art-10.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Economics.
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; produkcja piwa ; globalizacja ; korporacje międzynarodowe ; spożycie piwa ; rynek napojów ; piwo
Angielskie słowa kluczowe: brewery industry ; globalization ; beer producers ; beer ; consumption ; international brewery corporations ; beer market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/33
Rok: 2004
Autorzy: Michał Sznajder, Elżbieta Goryńska
Tytuł: Spożycie gotowej żywności wśród Polaków
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 295-299, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja żywności ; żywność gotowa ; żywność wygodna
Angielskie słowa kluczowe: consument ; consumption ; convenience food ; food ready to eat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
30/33
Rok: 2002
Autorzy: Grażyna Adamczyk, Szymon Tarant, Anna Trębacz
Tytuł: Zachowania konsumentów na rynku mleka spożywczego
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ekon. - 2002, 1 (343), s. 43-52, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9193
Angielskie słowa kluczowe: liquid milk ; consumption ; preferences ; consumer behaviours
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
31/33
Rok: 2002
Autorzy: Bożena Szymaś, Aleksandra Łangowska
Tytuł: Effect of abiotic factors on the consumption of carbohydrate and protein nutrient by a bee colony in the summer period
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2002, vol. 4, s. 195-201, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9185
Angielskie słowa kluczowe: honey bee ; consumption ; feeds ; temperature ; summer period
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
32/33
Rok: 2000
Autorzy: Bożena Szymaś, Aleksandra Woźniak
Tytuł: Effect of abiotic factors on the consumption of carbohydrate-and-protein nutrient by a bee coloby in the spring period
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2000, vol. 2, s. 145-150, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9185
Angielskie słowa kluczowe: honey bee ; feeding ; pollen substitute ; consumption ; temperature ; spring period
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
33/33
Rok: 1999
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Rynek a procesy dostosowawcze w sferze produkcji i konsumpcji żywności po 1990 roku
W: Przemiany strukturalne w gospodarce żywnościowej w procesie transformacji : Materiały konferencji naukowej odbytej w dniach 11-13 maja 1999 r. / Red. Stefan Zabrowarny.
Adres wydawniczy: Szczecin : Wydawnictwo Wydziału Ekonomii i Organizacji Gospodarki Żywnościowej Akademii Rolniczej, 1999
Szczegóły: s. 69-78, il., abstr.
ISBN: 83-87278-60-2
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; dostosowanie ; produkcja ; konsumpcja ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: agriculture ; adaptation ; production ; consumption ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP