logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CONSUMER ACCEPTANCE
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski, Piotr Kubiak
Tytuł: Production of wheat bread with spray-dried potato juice: Influence on dough and bread characteristics
Źródło: Food Sci. Technol. Int. - 2019, vol. 25, iss. 3, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1082-0132 e-ISSN: 1532-1738
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; food enrichment ; texture ; fermentation properties ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.221
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/9
Rok: 2019
Autorzy: Adamina Duda, Julia Adamczak, Paulina Chełmińska, Justyna Juszkiewicz, Przemysław Kowalczewski
Tytuł: Quality and nutritional/textural properties of durum wheat pasta enriched with cricket powder
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 2, art. 46, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; insects ; high-protein pasta ; protein enrichment ; texture ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2019
Autorzy: Krzysztof Smarzyński, Paulina Sarbak, Szymon Musiał, Paweł Jeżowski, Michał Piatek, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Nutritional analysis and evaluation of the consumer acceptance of pork pâté enriched with cricket powder - preliminary study
Źródło: Open Agric. - 2019, vol. 4, iss. 1, s. 159-163, bibliogr., abstr.
e-ISSN: 2391-9531
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: insect ; novel food ; cricket powder ; consumer acceptance ; pâté
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    4/9
    Rok: 2018
    Autorzy: Paulina Pauter, Maria Różańska, Paulina Wiza, Sandra Dworczak, Natalia Grobelna, Paulina Sarbak, Przemysław Ł. Kowalczewski
    Tytuł: Effects of the replacement of wheat flour with cricket powder on the characteristics of muffins
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (3), s. 227-233, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: muffins ; cricket powder ; protein enrichment ; texture ; consumer acceptance
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    5/9
    Rok: 2015
    Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
    Tytuł: Students' sensory assessment of lamb meat taking into account selected consumer considerations
    Tytuł równoległy: Ocena sensoryczna mięsa jagnięcego przez studentów z uwzględnieniem wybranych uwarunkowań konsumenckich
    Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 103-112, bibliogr.
    p-ISSN: 1733-7305
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2015].
    Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; studenci ; preferencje żywieniowe ; ocena sensoryczna
    Angielskie słowa kluczowe: lambs ; consumer acceptance ; students ; food preferences
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/9
    Rok: 2013
    Autorzy: Ewa Flaczyk, Agnieszka Charzyńska, Monika Przeor, Józef Korczak
    Tytuł: Akceptacja produktów żywnościowych na podstawie informacji na opakowaniach w zależności od wieku, wiedzy żywieniowej i płci konsumentów
    Źródło: Nauki Inż. Technol. - 2013, nr 4 (11), s. 20-38, il., bibliogr.
    p-ISSN: 2080-5985
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: akceptacja konsumencka ; informacja żywieniowa ; studenci ; osoby starsze
    Angielskie słowa kluczowe: consumer acceptance ; nutritional information ; students ; elderly
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    7/9
    Rok: 2007
    Autorzy: Anna Gramza-Michalowska, Julita Regula
    Tytuł: Use of tea extracts (Camelia sinensis) in jelly candies as polyphenols sources in human diet
    Źródło: Asia Pac. J. Clin. Nutr. - 2007, vol. 16, suppl. 1, s. 43-46, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0964-7058
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: tea leaves ; Camellia sinensis ; tea extracts ; polyphenols ; sweet jellies ; sensory analysis ; consumer acceptance
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.180
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    8/9
    Rok: 2007
    Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka
    Tytuł: Pożądalność konsumencka produktów z mięsa wieprzowego z dodatkiem preparatów będacych nośnikami jodu
    Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 1/2, s. 779-782, bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0209-164X
    Polskie słowa kluczowe: produkty z mięsa wieprzowego ; preparat białkowy ; preparat pszenny ; cechy sensoryczne ; akceptacja konsumencka
    Angielskie słowa kluczowe: pork meat products ; protein preparation ; fiber preparation ; sensory attributes ; consumer acceptance
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 2.000
    Praca afiliowana przez UP
    9/9
    Rok: 2005
    Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Gramza, Katarzyna Waszkowiak
    Tytuł: Frequency of consumption and consumer acceptance of tea among inhabitants of the Wielkopolska region
    Tytuł równoległy: Częstotliwość spożycia i akceptacja konsumencka herbaty wśród mieszkańców Wielkopolski
    Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2005, R. 32, supl. 1, cz. 2, s. 949-954, bibliogr.
    p-ISSN: 0209-164X
    Polskie słowa kluczowe: analiza konmsumencka ; preferencje konsumenckie ; akceptacja konsumencka ; herbata
    Angielskie słowa kluczowe: consumer analysis ; frequency of consumption ; consumer acceptance ; tea
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP