logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CONSUMER
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki, Anna Wielicka-Regulska
Tytuł: Quality of life vs consumers' behaviours and food habits
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 23-29, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jakość życia ; konsumpcja ; relacje ; zachowania ; zwyczaje żywieniowe ; konsument
Angielskie słowa kluczowe: quality of life ; consumption ; relation ; behaviours ; food habits ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Lucyna Błażejczyk-Majka, Paweł Boczar
Tytuł: Zastosowanie metod wielowymiarowych w charakterystyce preferencji konsumentów
Źródło: Metody Ilościowe Bad. Ekon. - 2016, vol. 17, no. 3, s. 18-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 2082-792X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: skalowanie wielowymiarowe ; analiza PROFIT ; konsumenci ; olej rzepakowy ; analiza skupień ; biplot
Angielskie słowa kluczowe: multidimensional scaling ; PROperty FITing method ; cluster analysis ; consumer ; rapeseed oil
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2012
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje mieszkańców Wielkopolski względem artykułów spożywczych regionalnego pochodzenia
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 3, s. 127-131, il., bibliogr., streszcz.,abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: region ; artykuły spożywcze ; konsument ; preferencje
Angielskie słowa kluczowe: region ; groceries ; consumer ; preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2011
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Quality as a criterion for purchasing decisions of the organic food consumers
Tytuł równoległy: Jakośc jako kryterium zakupu konsumentów żywności ekologicznej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 216, s. 214-222, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Angielskie słowa kluczowe: organic food ; consumer ; quality ; purchasing decisions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Importance of product features as the criterion of consumers' segmentation on the example of bread
Tytuł równoległy: Ważność cech produktu jako kryteria segmentacji konsumentów na przykładzie pieczywa
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2010, 9 (3), s. 85-92, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: sedymentacja ; cechy produktu ; konsument ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: segmentation ; product features ; consumer ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2008
Autorzy: Aneta Wysokińska-Senkus
Tytuł: Prawa i instrumenty ochrony konsumenta w Polsce i Unii Europejskiej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2008, t. 10, z. 1, s. 477-482, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; prawa konsumenta ; ochrona konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: consumer ; consumer legislation ; consumer protection
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/10
Rok: 2005
Autorzy: Paweł Boczar, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Kształtowanie się spożycia olejów roślinnych w Polsce, UE i w świecie
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 20-24, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja olejów roślinnych ; konsument ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption of vegetables oils ; consumer ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2005
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Percepcja żywności ekologicznej przez konsumentów
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 164-170, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność ekologiczna ; rynek żywności ekologicznej
Angielskie słowa kluczowe: consumer ; organic food ; organic food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Adamczyk
Tytuł: Konsument na rynku żywności wygodnej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 9-13, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: żywność wygodna ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: convienient food ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2004
Autorzy: Anna Wielicka
Tytuł: Wybrane makroekonomiczne uwarunkowania rozwoju usług gastronomicznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 335-341, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: usługi gastronomiczne ; przedsiebiorstwa ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: food service industry ; company ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP