logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CONDITIONING
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: B. Mikołajczak, E. Iwańska, A. Spychaj, B. Danyluk, M. Montowska, B. Grześ, J. K. Banach, R. Żywica, E. Pospiech
Tytuł: An analysis of the influence of various tenderising treatments on the tenderness of meat from Polish Holstein-Friesian bulls and the course of changes in collagen
Źródło: Meat Sci. - 2019, vol. 158, December 2019, 107906, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 sierpnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: electrical stimulation ; conditioning ; tenderness ; collagen solubility ; collagen types I and III
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.483
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ryszard Żywica, Katarzyna Banach, Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Changes in glycolysis process in bulls' meat carcasses subjected to different tenderization treatment
Tytuł równoległy: Przebieg przemian glikolitycznych w mięsie tusz buhajów poddanych różnym zabiegom tenderyzacji
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 4, art. 43, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_43.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dzuał: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; glikoliza ; elektrostymulacja ; kondycjonowanie ; kruchość
Angielskie słowa kluczowe: beef ; glycolysis ; electrical stimulation ; conditioning ; tenderness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2013
Autorzy: Beata Janowska, Agnieszka Kupska, Iwona Rossa
Tytuł: Wpływ metkonazolu na trwałość pozbiorczą tulipanów (Tulipa sp.)
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 1, art. 5, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_5.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo.
Polskie słowa kluczowe: tulipan ; kondycjonowanie ; Caramba 60 SL ; trwałość pozbiorcza
Angielskie słowa kluczowe: tulip ; conditioning ; Caramba 60 SL ; post-harvest longevity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2007
Autorzy: Beata Janowska, Anita Schroeter-Zakrzewska
Tytuł: Wpływ kwasu giberelinowego na trwałość ciętych kwiatów eustomy wielkokwiatowej (Eustoma grandiflorum (Raf.) Shinners) 'Mariachi Grande White F1'
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2007, 41 (383), s. 45-49, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: rośliny ozdobne ; eustoma wielkokwiatowa ; Eustoma grandiflorum ; odmiany roślin ; eustoma Mariachi Grande White F1 ; kwiaty cięte ; trwałość ; przedłużanie trwałości ; kwas giberelinowy ; kondycjonowanie
Angielskie słowa kluczowe: ornamental plant ; Eustoma Mariachi Grande White F1 ; cut flowers ; vase life ; gibberelic acid ; conditioning
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 1996
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Witold Szułczynski, Bożena Grześ
Tytuł: Protein changes in conditioned pork
Źródło: Fleischwirtschaft. - 1996, vol. 76, 12, s. 1324-1326, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: pork ; conditioning ; protein changes ; water holding capacity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1996
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Witold Szulczyński, Dorota Stefańska
Tytuł: Proteinveränderungen bei temperaturbehandeltem Fleisch
Źródło: Fleischwirtschaft. - 1996, vol. 76, 5, s. 555-558, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: pork ; protein changes ; conditioning ; water holding capacity ; denaturation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP