logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: COLD-PRESSED OIL
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Ewa Rokosik, Krzysztof Dwiecki, Aleksander Siger
Tytuł: The quality of cold-pressed rapeseed oil obtained from seeds of Brassica napus L. with increased moisture content
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2019, 18 (2), s. 205-218, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; oil quality ; cold-pressed oil ; tocopherol ; phenolic compounds ; moisture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/3
    Rok: 2017
    Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska, Iwona Bartkowiak-Broda
    Tytuł: Antioxidant (tocopherol and canolol) content in rapeseed oil obtained from roasted yellow-seeded Brassica napus
    Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2017, vol. 94, iss. 1, s. 37-46, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2017].
    Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; rzepak żółtonasienny ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; canolol ; tokoferole
    Angielskie słowa kluczowe: cold-pressed oil ; yellow-seeded rapeseed oil ; peroxide value ; acid value ; canolol ; tocopherols
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    3/3
    Rok: 2014
    Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Iveta Pugajeva, Dalija Seglina
    Tytuł: Sesamin and sesamolin as unexpected contaminants in various cold-pressed plant oils: NP-HPLC/FLD/DAD and RP-UPLC-ESI/MSn study
    Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2014, vol. 31, no. 4, s. 567-573, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1944-0049
    Angielskie słowa kluczowe: authentication ; quality ; lignans ; sesamolin ; sesamin ; cold-pressed oil ; NP-HPLC/FLD/DAD ; RP-UPLC-ESI/MSn
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.802
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP