logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHROMATOGRAPHY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Henryk Jeleń
Tytuł: Unraveling food aroma: Methods for odor active compounds analysis
W: Instrumental methods for the analysis and identification of bioactive molecules / Ed. Guddadarangavvanahally K. Jayprakasha, Bhimanagouda S. Patil, Federica Pellati.
Adres wydawniczy: Washington : American Chemical Society, 2014
Seria: ACS symposium series ; 1185
Szczegóły: s. 271-287, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-8412-2976-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: związki zapachowe ; chromatografia
Angielskie słowa kluczowe: aroma compound ; chromatography
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Filip Porzucek, Mariola Galbas, Marek Selwet, Tomasz Cłapa
Tytuł: Otrzymanie preparatu zawierającego terapeutyczny peptyd - lunazynę
Tytuł równoległy: Isolation and purification of bioactive peptide - lunasin
W: Zdrowie i edukacja - inwestycją w społeczeństwo XXI wieku : XII. Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa z cyklu "Nowoczesne trendy w kosmetologii i dietetyce", Poznań, 28-29 listopada 2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji, 2013
ISBN: 978-83-61611-56-1
Polskie słowa kluczowe: lunazyna ; chromatografia ; proliferacja
Angielskie słowa kluczowe: lunasin ; chromatography ; proliferation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Authenticity determination of meat and meat products on the protein and DNA basis
Źródło: Food Rev. Int. - 2011, vol. 27, iss. 1, s. 84-100, il., bibliogr.
p-ISSN: 8755-9129 e-ISSN: 1525-6103
Angielskie słowa kluczowe: meat authenticity ; electrophoresis ; chromatography ; ELISA ; MS ; PCR ; biochips
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.447
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Jan Pikul, Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger
Tytuł: Charakterystyka tokochromanoli w wybranych produktach przemysłu mleczarskiego z dodatkiem olejów roślinnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), s. 92-99, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przetwory mleczne ; sery dojrzewające ; tokochromanole ; oleje roślinne ; analiza żywności ; metody analizy ; oznaczanie ; zafałszowania żywności ; produkty typu ser
Angielskie słowa kluczowe: tocochromanols ; cheeses ; adulteration ; chromatography
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP