logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHOKEBERRY
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2019
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Black chokeberry Aronia melanocarpa L. - a qualitative composition, phenolic profile and antioxidant potential
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 20, art. 3710, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: This article belongs to the Special Issue Anthocyanins: Recent Progress in Health Benefits Studies. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; Aronia melanocarpa ; polyphenols ; antioxidants ; free radicals
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Lu Wang, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Chokeberry anthocyanin stability during heating
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 77
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1191
Liczba arkuszy: 0,03
Polskie słowa kluczowe: aronia ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; anthocyanin ; sweeteners ; colour ; degradation kinetics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/12
Rok: 2017
Autorzy: M. Różańska, M. Archacka, K. Piekos
Tytuł: Freeze and spray drying of anthocyanin concentrates obtained from fruit pomaces
W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
Szczegóły: s. 116
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; blackcurrant ; anthocyanins ; spray drying ; lyophilization
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2015
Autorzy: D. Walkowiak-Tomczak, M. Kidon, K. Młynarczyk, R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of plant additives and spices on sensory and chemical properties of chokeberry sweetened juices and drinks
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 196
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; juice ; elderberry flowers ; cloves ; anthocyanins ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/12
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Bioaktywność suszonych rozpyłowo soków aronii [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 38
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2300
Polskie słowa kluczowe: aronia ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków aronii czarnowocowej [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 39
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2300
Polskie słowa kluczowe: aronia ; suszenie rozpyłowe ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; drying ; colour
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2014
Autorzy: Teresa Adamska, Małgorzata Ewertowska, Ewa Ignatowicz, Małgorzata Kujawska, Marcin Kidoń, Arleta Matuszewska, Jan Oszmiański, Hanna Szaefer, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Effects of long-term administration of freeze-dried chokeberry juice to rats
Źródło: J. Pharm. Nutr. Sci. - 2014, vol. 4, no. 2, s. 154-161, bibliogr.
p-ISSN: 2223-3806 e-ISSN: 1927-5951
Uwagi: Publikacja dostępna równiez online [Dostęp: 5 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: aronia ; aktywność antyoksydacyjna ; hematologia ; chemia kliniczna
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; antioxidant activity ; hematology ; clinical chemistry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
8/12
Rok: 2014
Autorzy: Paulina Worsztynowicz, Marta Napierała, Wojciech Białas, Włodzimierz Grajek, Mariola Olkowicz
Tytuł: Pancreatic α-amylase and lipase inhibitory activity of polyphenolic compounds present in the extract of black chokeberry (Aronia melanocarpa L.)
Źródło: Process Biochem. - 2014, vol. 49, iss. 9, s. 1457-1463, il., bibliogr.
p-ISSN: 1359-5113
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aronia ; otyłość
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; obesity ; amylase ; lipase ; enzyme inhibition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.516
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/12
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ dostępności tlenu i światła na stabilność antocyjanów w modelowych napojach aroniowych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 35, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_35.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; stabilność ; aronia ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; stability ; chokeberry ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/12
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Joanna Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie czynne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Krzysztof Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 64-65
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie aktywne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Bioconversion of grape and chokeberry wine polyphenols during simulated gastrointestinal in vitro digestion
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2011, vol. 62, no. 3, s. 226-233, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-7486
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; grape ; chokeberry ; wine ; gastrointestinal tract model
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.151
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP