logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHLOROGENIC ACID
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Tomasz Kulik, Kinga Stuper-Szablewska, Katarzyna Bilska, Maciej Buśko, Anna Ostrowska-Kołodziejczak, Dariusz Załuski, Juliusz Perkowski
Tytuł: trans-Cinnamic and chlorogenic acids affect the secondary metabolic profiles and ergosterol biosynthesis by Fusarium culmorum and F. graminearum sensu stricto
Źródło: Toxins. - 2017, vol. 9, iss. 7, no. 198, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6651
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Fusarium culmorum ; Fusarium graminearum sensu stricto ; trichothecenes ; phenolic acids ; trans-cinnamic acid ; chlorogenic acid ; ergosterol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.273
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Neunert, Paweł Górnaś, Krzysztof Dwiecki, Aleksander Siger, Krzysztof Polewski
Tytuł: Synergistic and antagonistic effects between alpha-tocopherol and phenolic acids in liposome system: spectroscopic study
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2015, vol. 241, iss. 6, s. 749-757, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; kwas kawowy ; kwas ferulowy ; kwas chlorogenowy ; synergizm
Angielskie słowa kluczowe: liposomes ; caffeic acid ; ferulic acid ; chlorogenic acid ; Synergistic effect
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.433
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Kamila Myszka, Marcin Schmidt, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Katarzyna Leja, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Influence of phenolic acids on indole acetic acid production and on the type III secretion system gene transcription in food-associated Pseudomonas fluorescens KM05
Źródło: J. Biosci. Bioeng. - 2014, vol. 118, no. 6, s. 651-656, il., bibliogr.
p-ISSN: 1389-1723
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: kwas ferulowy ; kwas chlorogenowy ; Pseudomonas fluorescens
Angielskie słowa kluczowe: indole acetic acid ; ferulic acid ; chlorogenic acid ; gallic acid ; p-coumaric acid ; Pseudomonas fluorescens ; type III secretion system
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.884
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz, Krzysztof Przygoński, Mariola Olkowicz
Tytuł: Chlorogenic acid in raw materials for the production of chicory coffee
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2014, vol. 94, iss. 10, s. 2118-2123, bibliogr.
e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: kwas chlorogenowy ; kawa zbożowa ; aromat ; prażenie ; surowce
Angielskie słowa kluczowe: chlorogenic acid ; chicory coffee ; aroma ; roasting ; raw materials
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.714
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2009
Autorzy: Paweł Górnas, Grażyna Neunert, Krzysztof Baczyński, Krzysztof Polewski
Tytuł: Beta-cyclodextrin complexes with chlorogenic and caffeic acids from coffee brew: Spectroscopic, thermodynamic and molecular modelling study
Źródło: Food Chem. - 2009, vol. 114, iss. 1, s. 190-196, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: beta-cyclodextrin ; chlorogenic acid ; caffeic acid ; brewed coffee ; inclusion complex ; molecular modeling ; fluorescence ; thermodynamic parameters
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.146
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP