logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHICKENS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: J. Sobczak, J. Stangierski, P. Marek, J. Kijowski
Tytuł: Effect of probiotic administration on productivity and quality of broiler chicken meat
Źródło: Anim. Nutr. Feed Technol. - 2018, vol. 18, s. 79-88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0972-2963 e-ISSN: 0974-181X
Angielskie słowa kluczowe: broiler ; chickens ; carcass ; meat quality ; probiotic ; production
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.295
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/5
Rok: 2017
Autorzy: Helena Kontecka, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Chów drobiu w gospodarstwie agroturystycznym
W: Agroturystyka w teorii i praktyce / Pod red. nauk. Jarosława Uglisa, Anny Jęczmyk.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 199-221, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-7160-882-7
Liczba arkuszy: 1,451
Polskie słowa kluczowe: kury ; drób wodny ; strusie ; chów ekstensywny ; rasy rodzime
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; waterfowl ; ostrich ; extensive housing system ; native breeds
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/5
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 1, Gut microbiota composition and its modulation by feed additives
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 37-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: indyki ; kurczęta ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: turkeys ; chickens ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/5
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Emilia Kupińska
Tytuł: Dylematy ograniczania miopatii mięśni piersiowych typu DPM u kurcząt brojlerów
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 21, nr 6 (91), s. 32-44, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; musculus pectoralis minor ; miopatia ; indukowanie ; zapobieganie
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; musculus pectoralis minor ; myopathy ; induction ; prevention
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP