logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHICKEN
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2019
Autorzy: Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: Species-specific peptide-based liquid chromatography-mass spectrometry monitoring of three poultry species in processed meat products
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 283, 15 June, s. 489-498, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; chicken ; duck ; goose ; unique peptide markers ; processed food ; LC-MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Sawosz, Monika Łukasiewicz, Andrzej Łozicki, Monika Sosnowska, Sławomir Jaworski, Jan Niemiec, Abdullah Scott, Jan Jankowski, Damian Józefiak, Andre Chwalibog
Tytuł: Effect of copper nanoparticles on the mineral content of tissues and droppings, and growth of chickens [*]
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2018, vol. 72, no. 5, s. 396-406, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: chicken ; nanoparticles ; copper ; body content ; copper excretion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.887
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/8
Rok: 2017
Autorzy: Noraphat Hwanhlem, Teodora Ivanova, Vanessa Biscola, Yvan Choiset, Thomas Haertlé
Tytuł: Bacteriocin producing Enterococcus faecalis isolated from chicken gastrointestinal tract originating from Phitsanulok, Thailand: Isolation, screening, safety evaluation and probiotic properties
Źródło: Food Contr. - 2017, vol. 78, s. 187-195, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bacteriocin ; lactic acid bacteria ; Enterococcus faecalis ; probiotics ; gastrointestinal tract ; chicken
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.667
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/8
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Sell-Kubiak, Klaus Wimmers, Henry Reyer, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Genetic aspects of feed efficiency and reduction of environmental footprint in broilers: a review
Źródło: J. Appl. Genet. - 2017, vol. 58, no. 4, s. 487-498, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: chicken ; feed efficiency ; genomic selection ; greenhouse gases ; heritability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.756
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/8
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Graczyk, Henry Reyer, Klaus Wimmers, Rachel Hawken, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: The search for SNPs and genes associated with the feed conversion ratio using entropy analysis
Źródło: Acta Fytotech. Zootech. - 2016, vol. 19, no. 3, s. 93-95, il., bibliogr.
p-ISSN: 1335-258X e-ISSN: 1336-9245
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: entropy analysis ; feed conversion ratio ; chicken ; SNP
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/8
Rok: 2014
Autorzy: J. Kijowski, E. Kupińska, J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, T. Szablewski
Tytuł: Paradigm of deep pectoral myopathy in broiler chickens
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 125-138, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Angielskie słowa kluczowe: chicken ; musculus pectoralis minor ; myopathy ; aetiology ; induction ; prevention
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.089
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/8
Rok: 2008
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Marian Pietrzak
Tytuł: The effect of parent stock age in meat type hens on the physicochemical traits of meat
Tytuł równoległy: Wpływ wieku stada rodzicielskiego kur mięsnych na cechy fizykochemiczne mięsa brojlerów
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 36
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: parent ; chicken ; meat ; carcase ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2007
Autorzy: M. Montowska, E. Pospiech
Tytuł: Application of two-dimensional electrophoresis in relation to species identification of meat
W: Proceedings of 53rd International Congress of Meat Science and Technology / Ed. by Guanghong Zhou, Weili Zhang.
Adres wydawniczy: [B.m.] : China Agricultural University Press, 2007
Szczegóły: s. 629-630, il., bibliogr.
ISBN: 978-7-81117-239-3
Angielskie słowa kluczowe: species identification ; chicken ; duck ; pork meat ; beef ; 2-DE
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP