logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CEREAL PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Anna Stachecka, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 1, s. 30-33, il.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; błonnik pokarmowy ; fitoestrogeny ; przeciwutleniacze ; spożycie
Angielskie słowa kluczowe: cereal products ; dietary fiber ; phytoestrogens ; antioxidants ; consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Marek Goliński
Tytuł: Badanie wpływu profilu sensorycznego na akceptację barwy wybranych produktów zbożowych wśród mieszkańców Poznania
Źródło: Hand. Wewn. - 2016, nr 1 (360), s. 143-150, il., bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; pożądalność barwy ; produkty bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: cereal products ; colour desirability ; bioactive products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska, Ewelina Król, Zbigniew Krejpcio, Alicja Kawka
Tytuł: Potencjalna biodostępność składników mineralnych z handlowych surowców zbożowych
Tytuł równoległy: Potential bioavailability of the minerals from commercial cereal products
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 93
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; biodostępność ; produkty zbożowe
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; bioavailability ; cereal products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Król, Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Alicja Kawka
Tytuł: Zawartość składników mineralnych w handlowych surowcach zbożowych
Tytuł równoległy: Selected mineral content of commercial cereal material
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 86
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; produkty zbożowe
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; cereal products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2010
Autorzy: Julita Reguła, Zbigniew Krejpcio, Halina Staniek
Tytuł: Bioavailability of iron from cereal products enriched with dried shittake mushrooms (Lentinula edodes) as determined by iron regeneration efficacy method in female rats
Źródło: J. Med. Food. - 2010, vol. 13, iss. 5, s. 1189-1194, bibliogr.
p-ISSN: 1096-620X e-ISSN: 1557-7600
Angielskie słowa kluczowe: bioavailability ; cereal products ; deficiency ; iron ; shiitake ; Lentinula edodes ; mushroom
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.461
Punktacja MNiSW: 27.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/6
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Flaczyk, Danuta Górecka, Joanna Kobus, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Porównanie częstotliwości spożycia przetworów zbożowych wsród osób młodych i starszych
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 1/2, s. 766-771, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: ludzie młodzi ; ludzie starsi ; pieczywo ; przetwory zbożowe ; częstotliwość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: young people ; elder people ; bread ; cereal products ; frequency of consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP