logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CEREAL PRODUCT
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2013
Autorzy: Kinga Mruczyk, Jan Jeszka
Tytuł: Assessment of deoxynivalenol (DON) contamination of cereal grain and cereals collected from organic and conventional cultivations
Tytuł równoległy: Ocena poziomu zanieczyszczeń deoksyniwalenolem (DON) produktów zbożowych i zbóż z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
Źródło: J. Ecol. Health. - 2013, R. 17, nr 2 (96), s. 72-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 2082-2634
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: deoksyniwalenol ; mikotoksyny ; zboża ; produkty zbożowe
Angielskie słowa kluczowe: deoxynivalenol ; micotoxins ; cereals ; cereal product
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Kinga Mruczyk, Jan Jeszka
Tytuł: Porównanie zawartości ochratoksyny A (OTA) i zearalenonu (ZEA) w produktach zbożowych z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 3, art. 48, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_48.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mikotoksyny ; ochratoksyna A ; zearalenon ; produkty zbożowe
Angielskie słowa kluczowe: micotoxins ; ochratoxin A ; zearalenone ; cereal product
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Julita Reguła, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Wartość odżywcza oraz indeks glikemiczny produktów zbożowych z dodatkiem suszu boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus)
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 119-128, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; boczniak ostrygowaty ; Pleurotus ostreatus ; chleb ; wartość odżywcza ; indeks glikemiczny
Angielskie słowa kluczowe: cereal product ; oyster mushroom ; Pleurotus ostreatus ; bread ; nutritional value ; glycemic index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska
Tytuł: Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 379-383, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; choroby dietozależne ; preferencje żywieniowe ; produkty zbożowe ; warzywa ; owoce ; błonnik pokarmowy ; beta-karoten ; witamina C
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; adult ; diet-related diseases ; cereal product ; vegetables ; fruit ; fiber ; carotene ; vitamin C
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP