logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CENTRIFUGAL DRIP
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2015
Autorzy: Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: The influence of cooling process on protein changes of centrifugal drip during storage of meat
W: Trends in meat and meat products manufacturing : 4th International Conference, Kraków, 11-12 June 2015 / Ed. Joanna Tkaczewska, Piotr Kulawik, Władysław Migdał, Maria Walczycka, Ewelina Węsierska, Marzena Zając.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists Małopolska Branch, 2015
Szczegóły: s. 38
ISBN: 978-83-930769-4-9
Angielskie słowa kluczowe: pig carcasses ; cooling process ; centrifugal drip ; proteins ; GAPDH
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Anita Spychaj
Tytuł: Zmiany udziału białek w wycieku wirówkowym z mięsa buhajków różnych ras i w różnym wieku, w czasie dojrzewania wołowiny
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 3 (94), s. 78-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: buhajki ; rasy zwierząt ; czas dojrzewania ; białka ; wyciek wirówkowy ; proteoliza
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; cattle breed ; ageing time ; protein ; centrifugal drip ; proteolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Łyczyński, Andrzej Zybert, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Analysis of the causes of meat quality variations in pigs with identical genotype
Tytuł równoległy: Analiza przyczyn zróżnicowanej jakości mięsa pozyskanego od świń o tym samym genotypie
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, SI 1, s. 59-63, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality evaluation ; tenderness ; drip loss ; cooking loss ; centrifugal drip ; myosin heavy chains isoforms
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Comparison of culinary and technological properties of meat from selected genetic groups of pigs
Tytuł równoległy: Porównanie właściwości kulinarnych i technologicznych mięsa pozyskanego od wybranych grup genetycznych świń
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, SI 1, s. 53-58, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; tenderness ; sensory evaluation ; drip loss ; cooking loss ; centrifugal drip
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2003
Autorzy: Michał Olkiewicz, Barbara Kłossowska, Edward Pospiech, Bożena Grześ
Tytuł: Effect of selected functional additives on the properties of PSE pork meat
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych dodatków na właściwości funkcjonalne wieprzowego mięsa PSE
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 367-379, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 maja 2016].
Polskie słowa kluczowe: wieprzowe mięso PSE ; transglutaminaza mikrobiologiczna ; frakcja białek cytoszkieletowych ; przemyte miofibryle ; wyciek wymuszony
Angielskie słowa kluczowe: pork PSE meat ; microbial transglutaminase ; cytoskeletal protein fraction ; washed myofibrils ; centrifugal drip
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 1997
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Marion Lewis Greaser, Edward Mozdziak
Tytuł: Evaluation of structural changes in cured meat trough the determination of myosin in the centrifugal drip
Tytuł równoległy: Ocena zmian strukturalnych mięsa peklowanego poprzez oznaczanie miozyny w wycieku wirówkowym
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 1997, t. 34, s. 171-177, il., bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Angielskie słowa kluczowe: meat ; salts ; extraction of proteins ; myosin content ; centrifugal drip ; western blotting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 1996
Autorzy: B. Grześ, E. Pospiech, M. L. Greaser, P. E. Mozdziak, A. A. Sosnicki
Tytuł: Effect of various salts on appearance og myosin and α-actinin in centrifugal drip of meat
W: 42nd International Congress of Meat Science and Technology "Meat for the consumer" : 1-6 September 1996, Lillehammer, Norway, Poster proceedings / Ed. K. I. Hildrum.
Adres wydawniczy: [Lillehammer] : MATFORSK - Norwegian Food Research Institute, 1996
Szczegóły: s. 388-389, il., bibliogr.
ISBN: 82-90394-58-6
Angielskie słowa kluczowe: water holding capacity of meat ; centrifugal drip ; myosin ; alpha-actinin
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP