logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CELIAC DISEASE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: J. Regula, A. Cerba, J. Suliburska, A. A. Tinkov
Tytuł: In vitro bioavailability of calcium, magnesium, iron, zinc, and copper from gluten-free breads supplemented with natural additives
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2018, vol. 181, iss. 1, s. 140-146, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: celiac disease ; minerals ; food ; seeds ; nutritional values
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.431
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Angelika Śmidowicz, Julita Reguła
Tytuł: Participation of dietary supplements in nutrition of women with celiac disease
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2014]
Szczegóły: s. 68
Angielskie słowa kluczowe: celiac disease ; dietary intake ; gluten-free diet ; supplements
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2014
Autorzy: Julita Reguła, Angelika Śmidowicz
Tytuł: Frequency of consumption of food products among individuals suffering from celiac disease, consuming gluten-free diet
Tytuł równoległy: Częstość spożycia produktów spożywczych przez osoby chore na celiakię stosujące dietę bezglutenową
Źródło: Nauka Przyr. Technol. - Dokument elektroniczny - 2014, t. 8, z. 2, art. 22, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; celiakia ; stan odżywienia
Angielskie słowa kluczowe: food products ; celiac disease ; nutritional assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP