logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CATECHINS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Functional aspects of tea Camellia sinensis as traditional beverage
W: Functional properties of traditional foods / Ed. Kristberg Kristbergsson, Semih Ötles.
Adres wydawniczy: New York : Springer Science+Business Media, 2016
Seria: Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain ; vol.12
Szczegóły: s. 353-369, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-4899-7660-4
Liczba arkuszy: 1,35
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; health benefits ; polyphenols ; catechins ; caffeine
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/6
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Źródło: Przem. Spoż. - 2010, t. 64, 6, s. 32-36, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: herbata ; Camellia sinensis ; polifenole ; katechiny ; potencjał przeciwutleniający
Angielskie słowa kluczowe: tea leaves ; Camellia sinensis ; polyphenols ; catechins ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Influence of green tea catechins biotransformation on their antioxidant activity
Tytuł równoległy: Wpływ biotransformacji na aktywność przeciwutleniającą katechin występujących w herbacie zielonej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2010, 158, s. 61-71, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Current trends in commodity science: food quality; ISBN 978-83-7417-536-4
Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; biotransformacja ; katechiny ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: green tea ; biotransformation ; catechins ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2007
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, J. Bajerska-Jarzebowska
Tytuł: Leaves of Camellia sinensis: ordinary brewing plant or super antioxidant source?
Źródło: Food. - 2007, vol. 1, no. 1, s. 56-64, il., bibliogr.
p-ISSN: 1749-7140
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; polyphenols ; catechins ; antioxidant activity ; bioavailability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2006
Autorzy: Anna Gramza, Santosh Khokhar, Shihikura Yoko, Anna Gliszczyńska-Swiglo, Marzanna Hes, Jozef Korczak
Tytuł: Antioxidant activity of tea extracts in lipids and correlation with polyphenol content
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2006, vol. 108, 4, s. 351-362, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea extracts ; polyphenols ; catechins ; antioxidant activity ; lipids ; Rancimat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.184
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2005
Autorzy: Anna Gramza, Józef Korczak, Ryszard Amarowicz
Tytuł: Tea polyphenols - their antioxidant properties and biological activity - a review
Tytuł równoległy: Polifenole herbaty - ich właściwości przeciwutleniające i aktywność biologiczna - artykuł przeglądowy
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, no. 3, s. 219-235, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; polyphenols ; catechins ; antioxidant activity ; antimicrobial activity ; antimutagenic properties ; anticarcinogenic properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP