logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CARCASS TRAITS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2014
Autorzy: Sebastian Mucha, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Genetic parameters of carcass traits in ducks from a crossbred population
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2014, vol. 14, no. 1, s. 43-53, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: masa ciała ; cechy tuszy ; odziedziczalność ; kaczki
Angielskie słowa kluczowe: body weight ; carcass traits ; correlations ; crossbreeding ; heritability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.613
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2013
Autorzy: J. Cieslak, T. Flisikowska, A. Schnieke, A. Kind, M. Szydlowski, M. Switonski, K. Flisikowski
Tytuł: Polymorphisms in the promoter region of the adiponectin (ADIPOQ) gene are presumably associated with transcription level and carcass traits in pigs
Źródło: Anim. Genet. - 2013, vol. 44, iss. 3, s. 340-343, il., bibliogr.
p-ISSN: 0268-9146 e-ISSN: 1365-2052
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: adiponectin ; carcass traits ; luciferase assay ; pig
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.210
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Comparison of different types of pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 95-98, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: carcass traits ; meat quality ; RFN ; PSE ; ASE ; DFD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP