logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CARCASS
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2018
Autorzy: J. Sobczak, J. Stangierski, P. Marek, J. Kijowski
Tytuł: Effect of probiotic administration on productivity and quality of broiler chicken meat
Źródło: Anim. Nutr. Feed Technol. - 2018, vol. 18, s. 79-88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0972-2963 e-ISSN: 0974-181X
Angielskie słowa kluczowe: broiler ; chickens ; carcass ; meat quality ; probiotic ; production
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.295
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/15
Rok: 2016
Autorzy: Marek Wajdzik, Grzegorz Konieczny, Paweł Nasiadka, Katarzyna Szyjka, Jacek Skubis
Tytuł: Wpływ lesistości i rodzaju gleb na jakość osobniczą rogaczy sarny na terenie Kielecczyzny
Źródło: Sylwan. - 2016, R. 160, nr 5, s. 424-432, il., bibliogr.
p-ISSN: 0039-7660
Angielskie słowa kluczowe: roe deer ; carcass ; antlers ; weight ; forest cover ; soil type
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.481
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
3/15
Rok: 2015
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Przemysław Buda, Marian Pietrzak, Marta Bykowska, Artur Kryza, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of sex on the dressing percentage, carcass, and organ quality in the fallow deer (Dama dama)
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2015, vol. 15, no. 4, s. 1055-1067, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: dziczyzna ; jeleń ; tusze zwierzęce ; jakość ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: fallow deer ; sex ; venison ; quality ; carcass
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.599
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/15
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Kowalczyk, Hieronim Frąckowiak, Marcin Komosa, Agata Kiełtyka-Kurc, Anna Charuta
Tytuł: Interrelations between the heart mass, carcass mass and age in male European roe deer (Capreolus capreolus)
Tytuł równoległy: Współzależności między masą serca, masą tuszy i wiekiem u samców sarny europejskiej (Capreolus capreolus)
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t.8, z. 3, art. 36, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika
Polskie słowa kluczowe: sarna ; serce ; tusza ; wiek zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: roe deer ; heart ; carcass ; age
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/15
Rok: 2013
Autorzy: Marcin Komosa, Hieronim Frąckowiak, Halina Purzyc
Tytuł: Changes in testis parameters and the weight of antlers and carcass in males of the European roe deer (Capreolus capreolus) between 2009 and 2011
Źródło: Biol. Rhythm Res. - 2013, vol. 44, iss. 1, s. 151-161, bibliogr.
p-ISSN: 0929-1016
Angielskie słowa kluczowe: roe deer ; testis ; antler ; carcass
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.216
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/15
Rok: 2009
Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Adam Gut
Tytuł: Slaughter value and meat quality of goat kids with various share Boer blood
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość tuszy i charakterystyka mięsa koziołków mieszańców rasy białej uszlachetnionej z rasą burską
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 3, s. 189-197, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; goat kids ; meat quality ; slaughter value ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/15
Rok: 2007
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Acidity and electrical conductivity of selected muscles in lamb carcass
Tytuł równoległy: Kwasowość i przewodność elektryczna wybranych mięśni tuszy jagnięcej
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2007, vol. 25, s. 1-6, bibliogr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio EE Zootechnica" [dostęp: 24.07.2009]
Polskie słowa kluczowe: jagnięta ; tusze jagnięce ; mięśnie ; pH ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; carcass ; acidity ; electrical conductivity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/15
Rok: 2005
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: A comparison of slaughter value intensively fattened ram lambs and meat male kids
Tytuł równoległy: Porównanie wartości rzeźnej intensywnie tuczonych tryczków i koziołków mięsnego typu użytkowego
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2005, vol. 23, no. 2, s. 147-153, bibliogr., abstr. streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; fattening ; kids ; lambs ; slaughter value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/15
Rok: 2004
Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Adam Gut
Tytuł: The live ultrasound measurements to assess slaughter value of meat-type male kids
Tytuł równoległy: Zastosowanie przyżyciowych pomiarów ultrasonograficznych do szacowania wartości rzeźnej koźląt typu mięsnego
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 687-693, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; kids ; regression equation ; slaughter value ; ultrasound
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/15
Rok: 2004
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Maria Koćwin-Podsiadła, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Meat content and carcass composition as related to sex and RYR1 genotype in pigs from six genetic groups
Tytuł równoległy: Mięsność i skład tuszy tuczników sześciu grup genetycznych w zależności od płci i obciążenia genem RYR1
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 459-467, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; meat content ; pigs ; RYR1 gene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/15
Rok: 2003
Autorzy: Janusz T. Buczyński, Anna Panek, Piotr Luciński, Karolina Szulc, Ewa Skrzypczak
Tytuł: Jakość surowca rzeźnego na zapleczu zakładów mięsnych POZMEAT SA
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 2003, t. 95 (Suppl.), s. 103-110, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych. Tom został poświęcony pamięci Prof. Tadeusza Vetulaniego w 50. rocznicę śmierci.
Angielskie słowa kluczowe: fattener ; carcass ; carcass leanness ; producer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/15
Rok: 2002
Autorzy: Helena Kontecka, Katarzyna Witkiewicz, Jan Pikul, Eugeniusz Wencek
Tytuł: Effect of the modification of a selection program on the value of some selected meat traits in muscovy ducks
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2002, vol. 4, s. 127-136, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9185
Angielskie słowa kluczowe: muscovy duck ; selection ; carcass ; muscle microstructure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
13/15
Rok: 2001
Autorzy: Mariusz Pierzchała, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Iwona Cymerowska-Prokopczyk, Maciej Szydłowski, Jolanta Kurył, Maciej Żurkowski, Marian Kamyczek, Andrzej Janik
Tytuł: The Polish "Pig Genome Mapping" project. 12, Identification of quantitative traits loci affecting carcass proportions and meat deposition
Tytuł równoległy: Polski projekt "Mapowanie genów u świń". 12, Identyfikacja genów ilościowych wpływających na budowę tuszy i zawartość w niej mięsa
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2001, vol. 19, no. 1, s. 5-26, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; gene mapping ; meat ; microsatellites ; pig ; QTLs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
14/15
Rok: 2001
Autorzy: Agnieszka Korwin-Kossakowska, Mariusz Pierzchała, Iwona Cymerowska-Prokopczyk, Maciej Szydłowski, Jolanta Kurył, Maciej Żurkowski, Marian Kamyczek, Andrzej Janik
Tytuł: The Polish "Pig Genome Mapping" project. 13, Identification of quantitative traits loci affecting carcass
Tytuł równoległy: Polski projekt "Mapowanie genów u świń". 13, Identyfikacja genów ilościowych wpływających na zawartość tłuszczu w tuszy
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2001, vol. 19, no. 1, s. 27-42, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; fat ; gene mapping ; microsatellites ; pig ; QTLs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
15/15
Rok: 1996
Autorzy: Janusz Buczyński, Piotr Gronek, Sylwia Szlandrowicz, Tomasz Zaborowski
Tytuł: Korelacje fenotypowe i genetyczne między niektórymi cechami tucznymi i rzeźnymi u świń
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 11-18, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; fattening ; carcass ; correlations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP