logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CANOLOL
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Siger, Marta Józefiak, Paweł Górnaś
Tytuł: Cold-pressed and hot-pressed rapeseed oil: the effects of roasting and seed moisture on the antioxidant activity, canolol, and tocopherol level
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2017, 16 (1), s. 69-81, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; cold-pressed ; hot-pressed ; canolol ; tocopherols ; roasting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak
Tytuł: The effect of microwave pretreatment of seeds on the stability and degradation kinetics of phenolic compounds in rapeseed oil during long-term storage
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 222, 1 May, s. 43-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: canolol ; degradation kinetics ; microwave pretreatment ; phenolic compounds ; rapeseed oil ; stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska, Iwona Bartkowiak-Broda
Tytuł: Antioxidant (tocopherol and canolol) content in rapeseed oil obtained from roasted yellow-seeded Brassica napus
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2017, vol. 94, iss. 1, s. 37-46, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; rzepak żółtonasienny ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; canolol ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: cold-pressed oil ; yellow-seeded rapeseed oil ; peroxide value ; acid value ; canolol ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/9
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Siger
Tytuł: Wpływ odmiany rzepaku na zawartość canololu w oleju tłoczonym na zimno z prażonych nasion
Tytuł równoległy: The effect of the rape varieties on canolol content in cold-pressed oil from roasted seeds
W: XXV Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Rynia n. Zalewem Zegrzyńskim, 31maja - 02 czerwca 2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 77-78
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; prażenie ; canolol
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; roasting ; canolol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Michał Michalak, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Canolol, tocopherols, plastochromanol-8, and phytosterols content in residual oil extracted from rapeseed expeller cake obtained from roasted seed
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2016, vol. 118, 9, s. 1358-1367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 września 2016].
Angielskie słowa kluczowe: canolol ; expeller cake ; phytosterols ; rapeseed ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.145
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/9
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Michał Michalak
Tytuł: The long-term storage of cold-pressed oil from roasted rapeseed: Effects on antioxidant activity and levels of canolol and tocopherols
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2016, vol. 118, 7, s. 1030-1041, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: liczba kwasowa ; aktywność antyoksydacyjna ; canolol ; olej rzepakowy tłoczony na zimno ; liczba nadtlenkowa ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: acid value ; antioxidant activity ; canolol ; cold-pressed rapeseed oil ; peroxide value ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.145
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/9
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Monika Janowicz
Tytuł: Microwave pretreatment effects on the changes in seeds microstructure, chemical composition and oxidative stability of rapeseed oil
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2016, vol. 68, s. 634-641, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: canolol ; fatty acid composition ; microwave pretreatment ; oxidative stability ; tocochromanol contents
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.329
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/9
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska, Iwona Bartkowiak-Broda
Tytuł: Zawartość związków bioaktywnych w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno uzyskanym z nasion rzepaku zółtonasiennego poddanych uprzednio procesowi prażenia
W: Żywność a innowacje : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 22-23 września 2016 r., Komunikaty / Red. Iwona Dróżdż, Aleksandra Chuda-Chodak, Tomasz Tarko, Dorota Najgebauer-Lejko, Lukasz Byczynski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 99
ISBN: 978-83-937001-7-2
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; canolol ; prażenie
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; canolol ; roasting
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2015
Autorzy: Aleksander Siger, Aleksandra Kaczmarek, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Antioxidant activity and phytochemical content of cold-pressed rapeseed oil obtained from roasted seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2015, vol. 117, 8, s. 1225-1237, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; canolol ; cold-pressed rapeseed oil ; phytosterols ; sinapic acid derivatives ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP