logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CAMELINA OIL
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Juliusz Pernak, Bartosz Łęgosz, Tomasz Klejdysz, Katarzyna Marcinkowska, Jacek Rogowski, Danuta Kurasiak-Popowska, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Ammonium bio-ionic liquids based on camelina oil as potential novel agrochemicals
Źródło: RSC Adv. - 2018, vol. 8, iss. 50, s. 28676-28683, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2046-2069
Uwagi: Electronic supplementary information (ESI) available. See DOI: 10.1039/c8ra03519a. - Publikacja dostępna online [Dostęp: 30 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: camelina oil ; bio-ionic liquids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.936
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2017
Autorzy: Sylwia Marszałkiewicz, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Ratusz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Fizyczno-chemiczne właściwości olejów lniankowych tłoczonych na zimno
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 3, s. 235-244, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; karotenoidy ; kwasy tłuszczowe ; olej lniankowy ; oleje roslinne tłoczone na zimno ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: phytosterols ; carotenoids ; fatty acid ; camelina oil ; cold-pressed vegetable oils ; tocopherols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2016
Autorzy: Marianna Raczyk, Edyta Popis, Bartosz Kruszewski, Katarzyna Ratusz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Physicochemical quality and oxidative stability of linseed (Linum usitatissimum) and camelina (Camelina sativa) cold-pressed oils from retail outlets
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2016, vol. 118, 5, s. 834-839, bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: camelina oil ; linseed oil ; oxidative stability ; PDSC ; Rancimat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.145
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP