logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BUTTERMILK
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, M. Rudzińska
Tytuł: Short communication: Cholesterol oxidation products in traditional buttermilk
Źródło: J. Dairy Sci. - 2018, vol. 101, iss. 5, s. 3829-3834, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: buttermilk ; cholesterol ; oxysterol ; DPPH
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.749
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of whey protein to improve cholesterol oxidation stability in fresh white cheese from buttermilk
Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2017, vol. 56, no. 2, s. 101-108, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: sery ; przeciwutleniacze ; maślanka ; białka serwatkowe
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; buttermilk ; antioxidant activity ; whey protein
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.687
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka A. Pilarska, Krzysztof Pilarski, Kamil Witaszek, Hanna Waliszewska, Magdalena Zborowska, Bogusława Waliszewska, Marek Kolasiński, Karolina Szwarc-Rzepka
Tytuł: Treatment of dairy waste by anaerobic digestion with sewage sludge
Tytuł równoległy: Obróbka odpadów mleczarskich z zastosowaniem kofermenatcji z osadem ściekowym
Źródło: Ecol. Chem. Eng. S. - 2014, vol. 23, no. 1, s. 99-115, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6196 e-ISSN: 2084-4549
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: fermentacja metanowa ; serwatka ; maślanka ; osady ściekowe ; biodegradacja ; wydajność biometanowa
Angielskie słowa kluczowe: anaerobic digestion ; cheese whey ; buttermilk ; digested sewage sludge ; biodgradation ; biomethane efficiency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.717
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 1996
Autorzy: Andrzej Potkański, Hassan Abbas, Małgorzata Szumacher-Strabel, Alina Kujawa
Tytuł: Wykorzystanie preparatów zakwaszających mleko oraz maślanki w odchowie ceiląt
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 1, s. 117-125, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: milk ; buttermilk ; acidifying preparations ; calves
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP