logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BUTTER
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Rapid quantitative determination of butter adulteration with palm oil using the DSC technique
Źródło: Food Contr. - 2016, vol. 60, s. 629-635, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration ; palm oil ; melting curve ; differential scanning calorimetry ; DSC ; multiple linear regression
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.496
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Multivariate analysis of seasonal variation in the composition and thermal properties of butterfat with an emphasis on authenticity assessment
Źródło: Grasas Aceites. - 2016, vol. 67, no. 4, e167, il., bibliogr.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 7 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: butter ; DSC ; fatty acids ; melting properties ; PCA ; triacylglycerols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.910
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: DSC coupled with PCA analysis as a tool for butter authenticity assessment
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 487-488, il.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: autentyczność ; masło ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; analiza składowych głównych ; PCA
Angielskie słowa kluczowe: authenticity ; butter ; DSC-differential scanning calorimetry ; PCA-principal component analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Jakość handlowa polskiego masła
Źródło: Kwart. Prawo-Społ.-Ekon. - 2015, nr 1, s. 15-25
p-ISSN: 2392-1838 e-ISSN: 2450-0070
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: masło ; prawo żywnościowe ; zafałszowania masła ; kontrola żywności ; badania konsumenckie masła
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration of butter ; food inspection ; butter consumet research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie chromatografi cieczowej w badaniach autentyczności masła
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 3 (58), s. 47-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: masło ; oleje roślinne ; chromatografia cieczowa ; tokoferole ; tokotrienol ; analiza żywności ; ocena jakości ; autentyczność ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; tocopherols ; tocotrienol ; HPLC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gramza-Michalowska, Jozef Korczak, Julita Regula
Tytuł: Use of plant extracts in summer and winter season butter oxidative stability improvement
Źródło: Asia Pac. J. Clin. Nutr. - 2007, vol. 16, suppl. 1, s. 85-88, bibliogr.
p-ISSN: 0964-7058
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea leaves ; Camellia sinensis ; tea extracts ; polyphenols ; butter ; Rancimat ; Oxidograph ; lipid stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.180
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Analiza chromatografii cieczowej w badaniach autentyczności masła
W: Nowoczesne metody analityczne w zapewnieniu jakości i bezpieczeństwa żywności : VI Konferencja Naukowa z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności, Warszawa, 6-7 grudnia 2007.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2007
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: masło ; wysokosprawna chromatografia cieczowa ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; HPLC ; adulteration
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1999
Autorzy: Janusz Kroll, Dorota Cais-Sokolińska, J. Pikul
Tytuł: Konsystencja wyrobów masłopodobnych z dodatkiem oleju słonecznikowego
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 31-39, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: butter ; sunflower oil ; spredas ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP