logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BUCKWHEAT
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Podolska, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Marzanna Hęś
Tytuł: Wpływ sposobu pielęgnacji na zawartość wybranych składników orzeszków gryki
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Przyr. Wroc., Rol. - 2017, 122 (nr 625), s. 77-86, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1897-2098
Polskie słowa kluczowe: gryka ; skład chemiczny ; błonnik pokarmowy ; poplon z zyta ; herbicydy ; Linurex 500 Sc
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat ; chemical composition ; dietary fiber ; active substance ; rye catch crop ; herbicides ; Linurex 500 SC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2016
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, M. Czlapka-Matyasik, B. Kulczynski
Tytuł: Shaping of the nutritional value and antiradical potential of phytochemicals enriched food products for obeese consumers
Źródło: Obes. Rev. - 2016, vol. 17, suppl. 2, s. 148 [T5:S33:39]
p-ISSN: 1467-7881
Uwagi: Wydanie specjalne: Abstracts of the 13th International Congress on Obesity, 1-4 May 2016, Vancouver, Canada. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: nutritional value ; antioxidant potential ; buckwheat ; phytochemicals ; rose fruit ; collagen ; stevia ; obesity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/7
Rok: 2013
Autorzy: J. Regula, J. Suliburska, Z. Kedzior, Z. Krejpcio
Tytuł: The potential bioavailability of calcium from gluten free breads with additive powered milk
W: 7th International Congress "Flour-Bread '13" [and] 9th Croatian Congress of Cereal Technologists : Opatija, Croatia, October 16-18, 2013, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 88
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; rice ; buckwheat ; powdered milk ; mineral content ; bioavailability ; calcium
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2012
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Antioxidant properties of extracts from buckwheat by-products
Tytuł równoległy: Przeciwutleniające właściwości ekstraktów z ubocznych produktów gryki
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (2), s. 167-174, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: łuska gryczana ; otręby gryczane ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat ; hull ; bran ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Monika Kucharska, Barbara Przybylska
Tytuł: Influence of technological process during buckwheat groats production on dietary fibre content and sorption of bile acids
Źródło: Food Res. Int. - 2012, vol. 47, iss. 2, s. 279-283, bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat ; dietary fibre ; bile acids ; sorption
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.005
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michalowska, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Jozef Korczak, Barbara Helak, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Novel food products as a source of dietary fiber and phenolic compounds
W: Proceedings. Science and Technology Innovation for Healthy Cereals and Oils : 14th ICC Cereal and Bread Congress and Forum on Fats and Oils, August 6-9, 2012, Beijing, China.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: s. 368
Angielskie słowa kluczowe: phenolic fiber ; buckwheat ; tea ; Camellia sinensis ; bakery products
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2008
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Mateusz Gorący, Katarzyna Pietrowska, Anna Przybylska, Karolina Spychalska
Tytuł: Comparison of rheological, fermentative and baking properties of gluten-free dough formulations
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 227, iss. 5, s. 1523-1536, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Polskie słowa kluczowe: wpiek próbny ; gryka ; zatrzymywanie CO2 ; ciasto bezglutenowe ; chleb bezglutenowy ; metoda Cole-Cole ; kukurydza ; reologia ; ryż ; fermentacja ciasta
Angielskie słowa kluczowe: baking test ; buckwheat ; CO2 retention ; gluten-free dough ; gluten-free bread ; Cole-Cole method ; maize ; rheology ; rice ; dough fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP