logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BROILERS
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2018
Autorzy: Witold Szczurek, Mohamed Nabil Alloui, Damian Józefiak
Tytuł: The effects of dietary whey lactose and Lactobacillus agilis bacteria on the growth performance, physicochemical conditions of the digestive tract and the caecal microbial ecology of broiler chickens
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2018, vol. 18, no. 2, s. 483-500, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: lactose ; Lactobacillus agilis ; pH ; VFA ; caecal microflora ; in situ hybridisation ; 16S rRNA ; performance ; broilers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2018
Autorzy: M. Hejdysz, S. Kaczmarek, D. Józefiak, D. Jamroz, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of different medium chain fatty acids, calcium butyrate, and salinomycin on performance, nutrient utilization, and fermentation products in gastrointestinal tracts of broiler chickens
Źródło: J. Anim. Plant Sci. - 2018, vol. 28, no. 2, s. 377-387, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1018-7081
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; salinomycin ; medium chain organic acids ; calcium butyrate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/11
Rok: 2017
Autorzy: M. Graczyk, H. Reyer, K. Wimmers, T. Szwaczkowski
Tytuł: Detection of the important chromosomal regions determining production traits in meat-type chicken using entropy analysis
Źródło: Br. Poult. Sci. - 2017, vol. 58, no. 4, s. 358-365, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0007-1668 e-ISSN: 1466-1799
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 września 2017].
Angielskie słowa kluczowe: body weight ; broilers ; entropy analysis ; feed conversion ratio ; genome ; SNP
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.096
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/11
Rok: 2017
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, S. Peris, S. Budnik, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Digestibility coefficients of pea, faba bean and lupin seeds following application of protease in broiler chickens
Tytuł równoległy: Współczynniki strawności nasion grochu, bobiku,oraz łubinów po zastosowaniu proteazy w badaniach na kurczętach
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 34-35
Polskie słowa kluczowe: brojlery ; proteaza ; bobik ; groch
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; protease ; faba bean ; pea ; lupin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2017
Autorzy: S. Janiszewski, N. Kaczor, S. Nowaczewski, T. Kawecki
Tytuł: Estimation of Eimeria sp. invasion frequency in broiler chickens
Tytuł równoległy: Ocena częstości występowania Eimeira sp. w stadach brojlerów kurzych
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 98-99
Polskie słowa kluczowe: kokcydioza ; brojlery kurze ; liczba oocyst ; intensywność inwazji
Angielskie słowa kluczowe: coccidiosis ; broilers ; number of oocyst ; intensity of invasion
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effect of extrusion on the nutritional value of peas for broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 5, s. 364-377, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: groch ; czynniki antyżywieniowe ; brojlery kurze ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: antinutritional factors ; broilers ; digestibility ; extrusion ; peas ; phytate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/11
Rok: 2015
Autorzy: Sebastian Andrzej Kaczmarek, Maciej Bochenek, Anna-Cathrine Samuelsson, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effects of glyceryl polyethylene glycol ricinoleate on nutrient utilisation and performance of broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2015, vol. 69, no. 4, s. 285-296, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; digestibility ; emulsiffiers ; fat ; nutrient availability ; performance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.319
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
8/11
Rok: 2015
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Factors affecting the nutritional value of pea (Pisum sativum) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2015, vol. 24, no. 3, s. 252-259, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: peas ; AMEN ; amino acids ; antinutritional factors ; digestibility ; broilers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.511
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/11
Rok: 2014
Autorzy: S. A. Kaczmarek, A.J. Cowieson, D. Józefiak, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of maize endosperm hardness, drying temperature and microbial enzyme supplementation on the performance of broiler chickens
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2014, vol. 54, no. 7, s. 956-965, bibliogr.
p-ISSN: 1836-0939
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; drying temperature ; feed quality ; maize ; phosphorus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.286
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/11
Rok: 2014
Autorzy: S. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: Feed enzymes, probiotic, or chitosan can improve the nutritional efficacy of broiler chicken diets containing a high level of distillers dried grains with solubles
Źródło: Livest. Sci. - 2014, vol. 163, s. 110-119, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 18 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; distillers dried grains with solubles ; feed additives ; breast meat composition ; balance indices ; bone quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.171
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/11
Rok: 2013
Autorzy: W. Szczurek, B. Szymczyk, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak, M. N. Alloui
Tytuł: The effects of dietary whey protein concentrate level on performance, selected intestinal tract and blood parameters, and thiobarbituric acid reactive substances in the liver and breast meat of broiler chickens
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2013, vol. 22, no. 4, s. 342-353, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; whey protein concentrate ; feeding ; performance ; blood ; TBARS ; intestinal pH ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.591
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP