logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BROILER
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Andrzej Kaczmarek, Anna Rogiewicz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Influence of graded dietary levels of meals from three lupin species on the excreta dry matter, intestinal viscosity, excretion of total and free sialic acids, and intestinal morphology of broiler chickens
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2018, vol. 241, s. 223-232, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; broiler ; viscosity ; sialic acids ; non-starch polysaccharides ; raffinose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: J. Sobczak, J. Stangierski, P. Marek, J. Kijowski
Tytuł: Effect of probiotic administration on productivity and quality of broiler chicken meat
Źródło: Anim. Nutr. Feed Technol. - 2018, vol. 18, s. 79-88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0972-2963 e-ISSN: 0974-181X
Angielskie słowa kluczowe: broiler ; chickens ; carcass ; meat quality ; probiotic ; production
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.295
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/7
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2016
Autorzy: B. Kierończyk, E. Pruszynska-Oszmalek, S. Świątkiewicz, M. Rawski, J. Długosz, R. M. Engeberg, D. Józefiak
Tytuł: The nisin improves broiler chicken growth performance and interacts with salinomycin in terms of gastrointestinal tract microbiota composition
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2016, vol. 25, no. 4, s. 309-316, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bacteriocin ; ionophores ; performance ; microbiota ; microecology ; broiler
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.024
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2014
Autorzy: S. A. Kaczmarek, M. Kasprowicz-Potocka, M. Hejdysz, R. Mikuła, A. Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of narrow-leafed lupin (Lupinus angustifolius) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2014, vol. 23, no. 2, s. 160-166, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: narrow-leaved lupin ; AMEN ; ileal digestibility ; raffinose ; viscosity ; broiler
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.543
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2013
Autorzy: K. Żyła, R. Duliński, M. Pierzchalska, M. Grabacka, D. Józefiak, S. Świątkiewicz
Tytuł: Phytases and myo-inositol modulate performance, bone mineralization and alter lipid fractions in the serum of broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2013, vol. 22, no. 1, s. 56-62, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: broiler ; phytase ; myo-inositol ; performance ; lipid fractions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.591
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2013
Autorzy: A.J. Cowieson, A. Ptak, P. Maćkowiak, M. Sassek, E. Pruszyńska-Oszmałek, K. Żyła, S. Świątkiewicz, S. Kaczmarek, D. Józefiak
Tytuł: The effect of microbial phytase and myo-inositol on performance and blood biochemistry of broiler chickens fed wheat/corn-based diets
Źródło: Poult. Sci. - 2013, vol. 92, no. 8, s. 2124-2134, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791
Angielskie słowa kluczowe: phytase ; myo-inositol ; insulin ; broiler ; nutrition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.544
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP