logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BROAD BEAN
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Barłóg, Witold Grzebisz, Remigiusz Łukowiak
Tytuł: The effect of potassium and sulfur fertilization on seed quality of faba bean (Vicia faba L.)
Źródło: Agronomy-Basel. - 2019, vol. 9, iss. 4, art. no. 209, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2073-4395
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: amino acids ; broad bean ; cysteine ; methionine ; nutritional value ; protein yield ; tannin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.259
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Przemysław Barłóg, Witold Grzebisz, Remigiusz Łukowiak
Tytuł: Faba bean yield and growth dynamics in response to soil potassium availability and sulfur application
Źródło: Field Crop. Res. - 2018, vol. 219, s. 87-97, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0378-4290
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: broad bean ; early vigor ; elemental sulfur ; growth function ; yield components
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.868
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2015
Autorzy: Alicja Niewiadomska, Przemyslaw Barlog, Klaudia Borowiak, Agnieszka Wolna-Maruwka
Tytuł: The effect of sulphur and potassium fertilisation on the nitrogenase and microbial activity in soil under broad bean (Vicia faba L.) cultivation
Źródło: Fresenius Environ. Bull. - 2015, 24, 3, s. 723-732, il., bibliogr.
p-ISSN: 1018-4619 e-ISSN: 1610-2304
Angielskie słowa kluczowe: broad bean ; sulphur and potassium fertilization ; soil ; nitrogenase and microbial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.372
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Magdalena Rudzińska, Małgorzata Majcher, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Influence of broad beans biotechnological treatment on volatile compounds, sterols and bioactive components in cookies
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International Iseki Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 140
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: bób ; ciastka ; fermentacja ; Lactobacillus plantarum
Angielskie słowa kluczowe: broad bean ; cookies ; fermentation ; Lactobacillus plantarum
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Zbigniew Czarnecki, Jacek Nowak
Tytuł: Influence of biotechnological treatment on bioactive components and nutrients in raw materials and pasta products obtained
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 395
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; bób ; Lactobacillus plantarum ; przekąski
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; broad bean ; Lactobacillus plantarum ; snacks
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Zbigniew Czarnecki, Jacek Nowak
Tytuł: Influence of biotechnological treatment on bioactive components and textural properties of snacs
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 392
ISBN: 978-605-63935-0-1
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; broad bean ; Lactobacillus plantarum ; snacks
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Zmiany zawartości wybranych składników żywności w produktach otrzymanych z nasion roślin strączkowych pod wpływem obróbki biotechnologicznej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2007, R. 14, nr 6 (55), s. 159-169, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: fasola czerwona ; soczewica zielona ; bób ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: red bean ; green lentil ; broad bean ; lactic fermentation ; extrusion ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP