logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BISCUITS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Joanna Bajerska
Tytuł: The fate of volatile markers of baking process during the storage of bakery foods
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 122
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: volatile compounds ; oxidation ; biscuits ; antioxidants
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Use of white grape pomace as a source of dietary fibre and polyphenols in biscuits
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 103
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: biscuits ; phenolic compounds ; dietary fibre ; sensory analysis ; texture analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2009
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, R. Zawirska-Wojtasiak, W. Obuchowski, M. Gośliński
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of green tea extract and its effect on the biscuits lipid fraction oxidative stability
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 8, s. 362-370, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; biscuits ; lipid oxidation ; sensory profile analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP