logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIOFORTIFICATION
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Piotr Rzymski, Sylwia Budzyńska, Monika Gąsecka, Pavel Kalač, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Cultivation of mushrooms for production of food biofortified with lithium
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2017, vol. 243, iss. 6, s. 1097-1104, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 maja 2017].
Polskie słowa kluczowe: lit ; biofortyfikacja ; Ganoderma lucidum ; Pleurotus eryngii ; Pleurotus ostreatus
Angielskie słowa kluczowe: biofortification ; Ganoderma lucidum ; Pleurotus eryngii ; Pleurotus ostreatus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Rzymski, Przemysław Niedzielski, Marek Siwulski, Mirosław Mleczek, Sylwia Budzyńska, Monika Gąsecka, Barbara Poniedziałek
Tytuł: Lithium biofortification of medicinal mushrooms Agrocybe cylindracea and Hericium erinaceus
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2017, vol. 54, iss. 8, s. 2387-2393, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: lithium ; biofortification ; Hericium erinaceus ; Agrocybe cylidracea ; functional food ; medicinal mushrooms
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.797
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Przemysław Niedzielski, Marek Siwulski, Monika Gąsecka
Tytuł: Cultivation of Agaricus bisporus enriched with selenium, zinc and copper
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2017, vol. 97, iss. 3, s. 923-928, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Agaricus bisporus ; mushroom cultivation ; biofortification ; trace elements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2017
Autorzy: Jean Diatta, Witold Grzebisz, Jarosław Potarzycki, Agnieszka Andrzejewska
Tytuł: Unprocessed versus processed food - micronutrients dilemma
Tytuł równoległy: Żywność nieprzetworzona a przetworzona - mikroelementowe dylematy
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Przyr. Wroc., Rol. - 2017, 120 (nr 623), s. 7-25, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1897-2098
Polskie słowa kluczowe: mikroelementy ; uprawy podstawowe ; niedobór ; niedożywienie ; biofortyfikacja ; spożycie ; przetwarzanie żywności ; biodostepność ; rozwój zrównoważony
Angielskie słowa kluczowe: micronutrients ; staple crops ; deficiency ; undernutrition ; biofortification ; intakes ; food processing ; bioavailability ; sustainable development
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Aleksander Siger
Tytuł: Effect of elevated accumulation of iron in ferritin on the antioxidants content in soybean sprouts
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2012, vol. 234, iss. 6, s. 1005-1012, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: biofortification ; soybean sprouts ; ferritin ; tocopherols ; tocotrienols ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2012
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Iwona Hertig, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Halina Staniek, Krzysztof W. Nowak, Tomasz Twardowski
Tytuł: Study on iron availability from prepared soybean sprouts using an iron-deficient rat model
Źródło: Food Chem. - 2012, vol. 135, iss. 4, s. 2622-2627, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostep: 12 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: kiełki ; ferrytyna ; źródło żelaza
Angielskie słowa kluczowe: biofortification ; sprouted seeds ; ferritin ; food supplementation ; iron sources
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.334
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/7
Rok: 2009
Autorzy: M. Zielińska-Dawidziak
Tytuł: Wykorzystanie ferrytyny roślinnej do wzbogacania żywności w żelazo
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 4 (87), s. 35-39, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; suplementacja żywności ; żelazo ; ferrytyna ; wykorzystanie
Angielskie słowa kluczowe: ferritin ; iron ; supplementation ; biofortification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP