logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIOACTIVE FOOD
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2015
Autorzy: Olga Stefko, Magdalena Zielińska-Dawidziak
Tytuł: Wybrane aspekty ekonomiczne opracowania nowych technologii produkcji żywności bioaktywnej
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 4 (38), s. 829-838, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: aspekty ekonomiczne ; nowe technologie ; produkcja żywności ; żywność bioaktywna
Angielskie słowa kluczowe: economic aspects ; new technologies ; bioactive food ; food production
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak
Tytuł: Plant ferritin - a source of iron to prevent its deficiency
Źródło: Nutrients. - 2015, vol. 7, 2, s. 1184-1201, bibliogr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2015].
Angielskie słowa kluczowe: ferritin ; biofortified plants ; bioactive food ; iron
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.759
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2014
Autorzy: Przemyslaw Niedzielski, Magdalena Zielinska-Dawidziak, Lidia Kozak, Pawel Kowalewski, Barbara Szlachetka, Sylwia Zalicka, Weronika Wachowiak
Tytuł: Determination of iron species in samples of iron-fortified food
Źródło: Food Anal. Meth. - 2014, vol. 7, iss. 10, s. 2023-2032, il., bibliogr.
p-ISSN: 1936-9751
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: iron ; speciation ; food analysis ; bioactive food ; spectrophotometry ; atomic absorption spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.956
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Konstruowanie żywności bioaktywnej wzbogaconej w ferrytynę roślinną
W: Żywność a bezpieczeństwo zdrowotne : XI Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 18-19 września 2014 r., Komunikaty / Red. Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Mariusz Witczak, Dorota Najgebauer-Lejko.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2014
Szczegóły: s. 35
ISBN: 978-83-937001-1-0
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: ferrytyna ; żywność bioaktywna ; kiełki soi
Angielskie słowa kluczowe: ferritin ; bioactive food ; soybean sprouts
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Anna Gramza-Michalowska, Dominik Kmiecik, Monika Przeor, Julia Moskalewska, Józef Korczak
Tytuł: Development of meat product with asparagus addition in the prevention of cardiovascular disease
W: Functional and Medical Foods with Bioactive Compounds: Science and Practical Application : Proceedings of the 13th International Conference, May 11-12, 2013, Kyoto Prefectural University of Medicine (Japan) / Ed. by Hoyoku Nishino, Toshikazu Yoshikawa and Danik Martirosyan.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Food Science Publisher, 2013
Szczegóły: s. 303-304
ISBN: 978-1483983394
Angielskie słowa kluczowe: bioactive food ; meat products ; antioxidative potential ; asparagus
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michalowska, Monika Przeor, Agata Marcinkowska, Józef Korczak
Tytuł: Morus alba leaves extract as a component of bioactive milk products
W: Functional and Medical Foods with Bioactive Compounds: Science and Practical Application : Proceedings of the 13th International Conference, May 11-12, 2013, Kyoto Prefectural University of Medicine (Japan) / Ed. by Hoyoku Nishino, Toshikazu Yoshikawa and Danik Martirosyan.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Food Science Publisher, 2013
Szczegóły: s. 301-302
ISBN: 978-1483983394
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba ; bioactive food ; milk product ; antioxidative potential
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2011
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Anna Jędrusek-Golińska, Marzanna Hęś
Tytuł: Nastawienie osób z nieswoistym zapaleniem jelit do żywności zawierającej składniki bioaktywne
Źródło: Prz. Gastroenterol. - 2011, vol. 6, 5, s. 316-322, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-5770 e-ISSN: 1897-4317
Polskie słowa kluczowe: choroba Leśniowskiego-Crohna ; żywność bioaktywna ; nastawienie konsumentów ; zachowania konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: Crohn's disease ; bioactive food ; consumer's attitudes ; consumer's behaviours
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.067
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP