logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIOACTIVE COMPOUNDS
Liczba odnalezionych rekordów: 54



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/54
Rok: 2019
Autorzy: Danuta Kurasiak-Popowska, Bernadetta Ryńska, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Analysis of distribution of selected bioactive compounds in Camelina sativa from seeds to pomace and oil
Źródło: Agronomy-Basel. - 2019, vol. 9, iss. 4, art. no. 168, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2073-4395
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Camelina sativa ; bioactive compounds ; seed ; pomace ; oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.259
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/54
Rok: 2019
Autorzy: Anna Przybylska-Balcerek, Jakub Frankowski, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Bioactive compounds in sorghum
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 5, s. 1075-1080, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: sorghum ; bioactive compounds ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/54
Rok: 2019
Autorzy: Ewa Rokosik, Aleksander Siger, Wojciech Antkowiak, Magdalena Rudzińska, Krzysztof Dwiecki
Tytuł: Olej z owoców lipy drobnolistnej (Tilia cordata) i lipy szerokolistnej (Tilia platyphyllos) - skład kwasów tłuszczowych i wybranych związków bioaktywnych
Tytuł równoległy: Oil from fruits of small-lime (Tilia cordata) and large-leaved lime (Tilia platyphyllos) - fatty acids composition and content of selected bioactive compounds
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 94-95
Polskie słowa kluczowe: lipa drobnolistna ; lipa szerokolistna ; oleje jadalne ; kwasy tłuszczowe ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: small-leaved lime ; large-leaved lime ; edible oil ; fatty acids ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/54
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Marszałkiewicz, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dominik Kmiecik, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Wpływ suszenia i przechowywania nasion ostropestu na zawartość związków bioaktywnych w oleju ostropestowym tłoczonym na zimno
Tytuł równoległy: Effect of drying and storage of milk thistle seeds on the contents of bioactive compounds in cold press milk thistle oil
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 44-45
Polskie słowa kluczowe: ostropest ; olej ; suszenie ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: milk thistle ; oil ; drying ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/54
Rok: 2019
Autorzy: M. Zielińska-Dawidziak, D. Piasecka-Kwiatkowska, M. Nogala-Kałucka, A. Siger, K. Dwiecki, J. Czubiński, A. Tomczak, M. Burzyńska, E. Lampart-Szczapa
Tytuł: New varieties of Lupinus angustifolius as a source of interesting nutrients for human
W: Third International Legume Society Conference ILS3: Legumes for human and planet health : 21-24 May 2019, Poznań, Poland, Book of abstracts / E.
Adres wydawniczy: Poznań : Fundacja UAM w Poznaniu, 2019
Szczegóły: s. 47
ISBN: 978-83-950380-1-3
Angielskie słowa kluczowe: Lupinus angustifolius ; nutritional value ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/54
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Hanna Mikołajczyk, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Does diagnosis of diabetes affect consumers' attitudes towards pro-health food?
Tytuł równoległy: Czy rozpoznanie cukrzycy zmienia nastawienie konsumentów do żywności prozdrowotnej?
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 2 (373), s. 387-398, il., bibliogr., abstr., streszcz., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: postawy konsumenckie ; cukrzyca ; żywność prozdrowotna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: consumer's attitudes ; diabetes mellitus ; pro-health food ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/54
Rok: 2018
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Kinga Stuper-Szablewska, Robert Rusinek
Tytuł: Effect of self-heating on the processing quality of rapeseed
Źródło: Int. Agrophys. - 2018, vol. 32, no. 3, s. 313-323, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0236-8722 e-ISSN: 2300-8725
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed, ; self-heating ; acid value ; bioactive compounds ; ergosterol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.227
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/54
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz P. Łysiak
Tytuł: Bioactive properties of Sambucus nigra L. as a functional ingredient for food and pharmaceutical industry
Źródło: J. Funct. Foods. - 2018, vol. 40, s. 377-390, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: czarny bez ; skład chemiczny ; wartość odżywcza ; związki biologicznie aktywne ; właściwości bakteriobójcze ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; chemical composition ; nutritional value ; bioactive compounds ; antibacterial and antiviral properties ; medicinal use
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.197
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/54
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gliszczyńska-Świgło, Żaneta Jajor, Dominik Kmiecik
Tytuł: Fourier-transform near infrared spectroscopy and chemometrics for discrimination of cold-pressed oils and determination of their chemical parameters
Źródło: J. Near Infrared Spectrosc. - 2018, vol. 26, no. 4, s. 262-272, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0967-0335 e-ISSN: 1751-6552
Angielskie słowa kluczowe: cold pressed oil ; fatty acid ; bioactive compounds ; Fourier transform infrared spectroscopy ; chemometrics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.113
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/54
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Wiza, Wawrzyniec Czubak, Przemysław Kowalczewski
Tytuł: Wytłoki winogronowe jako dodatek do produkcji cydru domowego
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2018, t. 28/53, nr 2, s. 9-14, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: wytłoki winogronowe ; cydr ; zagospodarowanie produktów ubocznych ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: grape marc ; cider ; management of by-products ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/54
Rok: 2018
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Marzena Bueschke, Anna Gramza-Michałowska, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 50, 52-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: odwadnianie osmotyczne ; związki bioaktywne ; wzbogacanie żywności
Angielskie słowa kluczowe: osmotic dehydration ; bioactive compounds ; food fortification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
12/54
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Andrzej Anders
Tytuł: Wpływ wstępnej obróbki mikrofalowej nasion rzepaku na degradację związków biologicznie aktywnych podczas przechowywania oleju
Tytuł równoległy: Effect of preliminary microwave treatment of rapeseed on degradation of bioactive compounds during oil storage
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 27-28
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie mikrofalowe ; rzepak ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: microwave pretreatment ; rapeseed ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
13/54
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Frątczak, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Pawłowska
Tytuł: Evaluation of quality of jams produced from different colored carrot roots
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 76
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1625
Liczba arkuszy: 0,04
Polskie słowa kluczowe: dżem ; marchew ; jakość ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: jam ; carrot ; quality ; bioactive compounds ; phenolics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/54
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Grzegorz P. Łysiak, Krzysztof Lech, Adam Figiel
Tytuł: Functional relationships between phytochemicals and drying conditions during the processing of blackcurrant pomace into powders
Źródło: Adv. Powder Technol. - 2017, vol. 28, iss. 5, s. 1340-1348, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-8831
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; wytłoki ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; związki biologicznie
Angielskie słowa kluczowe: Ribes ; by-products ; convective drying and microwave vacuum drying ; bioactive compounds ; functional relations
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.943
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/54
Rok: 2017
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Bingzhu Hou
Tytuł: Changes in bioactive compounds and antioxidative activity during douchi fermentation process
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 73
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; antioxidative activity ; Douchi ; functional food ; food quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/54
Rok: 2017
Autorzy: A. Rękas, A. Siger, M. Wroniak, I. Ścibisz, D. Derewiaka, A. Anders
Tytuł: Influence of de-hulled rapeseed roasting on the physicochemical composition and oxidative state of oil
Źródło: Grasas Aceites. - 2017, vol. 68, no. 1, e176, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; de-hulling ; oxidative stability ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.564
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/54
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Dehulling and microwave pretreatment effects on the physicochemical composition and antioxidant capacity of virgin rapeseed oil
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2017, vol. 54, iss. 3, s. 627-638, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; dehulling ; microwave treatment ; physicochemical properties ; radical scavenging activity ; rapeseed oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.797
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/54
Rok: 2017
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Właściwości prozdrowotne gorzkiego melona
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2017, t. 98, nr 3, s. 233-239, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: melon gorzki ; związki bioaktywne ; działanie hipoglikemiczne ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: bitter melon ; bioactive compounds ; hypoglycemic effect ; health-promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/54
Rok: 2017
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Bartosz Kulczyński, Marzena Grdeń
Tytuł: Superfood aspekty prawne i żywieniowe
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 6, s. 14-17, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: superfood ; super żywność ; związki bioaktywne ; działanie prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: superfood ; bioactive compounds ; health promoting effect
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
20/54
Rok: 2017
Autorzy: S. A. Wdowienko, K. Sobieralska, L. Dawidowicz
Tytuł: Glva legeneva Pleurotus pulmonarius (Fr.) Quel perspektivnij istivnij griedlâ funkcional'nogo harčuvannâ
Tytuł równoległy: The lung oyster mushroom Pleurotus pulmonarius (Fr.) Quel promising edible mushroom for functional food
Źródło: Sil. Gospodar. Lisiv. - 2017, no. 7, s. 141-149, il., bibliogr., annot., abstr.
p-ISSN: 2476626
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: uprawa grzybów ; wartość odżywcza ; właściwości lecznicze
Angielskie słowa kluczowe: mushrooms ; cultivation ; nutritional value ; bioactive compounds ; fruiting bodies ; hat ; substrate ; protein ; amino acids ; foods
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: UKR
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/54
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Paulina Wojciechowska, Ying Qian, Aleksander Siger
Tytuł: Wpływ przechowywania na zawartość związków bioaktywnych i stabilność oksydacyjną niekonwencjonalnych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Tytuł równoległy: The effect of storage on the content of bioactive compounds and oxidative stability of unconventional cold-pressed oils
W: XXV Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Rynia n. Zalewem Zegrzyńskim, 31maja - 02 czerwca 2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 29-30
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; związki bioaktywne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: cold pressed oil ; bioactive compounds ; storage
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
22/54
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Dorota Golczak, Józef Korczak
Tytuł: Antiradical capacity and polyphenol composition of asparagus spears varieties cultivated under different sunlight conditions
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (3), s. 267-279, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: szparagi ; aktywność przeciwutleniająca ; związki bioaktywne ; polifenole ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: asparagus ; antioxidant activity ; bioactive compounds ; polyphenols ; antiradical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/54
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Hanna Mikołajczyk, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Postawy studentów uczelni wyższych wobec żywności zawierającej składniki bioaktywnej - badania pilotażowe
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 665-669, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; składniki bioaktywne ; studenci ; postawy konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; bioactive compounds ; university students ; consumer attitudes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/54
Rok: 2016
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Ewa Jędrzejowska, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Substancje bioaktywne - szansa czy zagrożenie? Opinie rodziców dzieci z alergią pokarmową (badania wstępne)
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 485-489, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: alergie pokarmowe ; składniki bioaktywne ; nastawienie konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: food allergy ; bioactive compounds ; consumers attitude
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/54
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The influence of seeds roasting on the bioactive compounds in pumpkin oils
W: Fats, Oils and Lipids: Innovative approaches towards a sustainable future : 14th Euro Fed Lipid Congress, 18-21 September 2016, Ghent, Belgium, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 361
Polskie słowa kluczowe: olej z nasion dyni ; prażenie ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin oil ; roasting ; bioactive compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/54
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Quercitin - a flavonoid with a high health-promoting potential
Tytuł równoległy: Kwercytyna - flawonoid o dużym potencjale prozdrowotnym
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 3, art. 29, bibliogr., summ., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_29.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kwercetyna ; flawonoidy ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: quercetin ; flavonoids ; bioactive compounds ; health promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
27/54
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Goji berry (Lycium barbarum): a composition and health effects - a review
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2016, vol. 66, no. 2, s. 67-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Goji berry ; Lycium barbarum ; bioactive compounds ; antioxidants ; polyphenols ; health benefits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.276
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
28/54
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Laurencja Szała, Teresa Cegielska-Taras
Tytuł: Badania nad zmiennością związków o właściwościach przeciwutleniających lipofilnych i hydrofilnych w nasionach nowych linii hodowlanych rzepaku
Tytuł równoległy: Studies on the variability of antioxidant lipophilic and hydrophylic compounds content in the seeds of new breeding rapeseed lines
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 32-35
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; linie podwojonych haploidów ; zwiąki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; double haploids ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
29/54
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Krzysztof Dwiecki, Wojciech Borzyszkowski, Mieczysław Turski, Magdalena Rudzińska, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Olej bukowy - zapomniane źródło związków bioaktywnych
Tytuł równoległy: Beech oil - the forgotten source of bioactive compounds
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 23-24
Polskie słowa kluczowe: buk zwyczajny ; związki bioaktywne ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: beech ; bioactive compounds ; tocopherols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
30/54
Rok: 2015
Autorzy: Sławomir Sokół, Iwona Golak-Siwulska, Krzysztof Sobieralski, Marek Siwulski, Katarzyna Górka
Tytuł: Biology, cultivation, and medicinal functions of the mushroom Hericium erinaceum
Źródło: Acta Mycol. - 2015, vol. 50, no. 2, s. 1-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 0001-625X e-ISSN: 2353-074X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: soplówka jeżowata ; uprawa grzybów ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: Hericium erinaceum ; cultivation ; medicines ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
31/54
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Changes of bioactive compounds content during ripening of fruits
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 52, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; owoce ; stopień dojrzałości
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; fruit ; maturity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
32/54
Rok: 2015
Autorzy: Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski, Iwona Golak-Siwulska, Sławomir Sokół, Agnieszka Sękara
Tytuł: Ganoderma lucidum (Curt.: Fr.) Karst. - health-promoting properties : A review
Tytuł równoległy: Lakownica lśniąca Ganoderma lucidum (Curt.: Fr.) Karst. - właściwości prozdrowotne: Przegląd
Źródło: Herba Pol. - 2015, vol. 61, no. 3, s. 105-118, bibliogr.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: Reishi ; grzyby lecznicze ; substancje bioaktywne ; polisacharydy ; triterpenoidy
Angielskie słowa kluczowe: Reishi ; medicinal mushrooms ; bioactive compounds ; polysaccharides ; Triterpenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
33/54
Rok: 2015
Autorzy: Mirosława Teleszko, Aneta Wojdyło, Magdalena Rudzińska, Jan Oszmiański, Tomasz Golis
Tytuł: Analysis of lipophilic and hydrophilic bioactive compounds content in sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L.) berries
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2015, 63 (16), s. 4120-4129, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żmijowiec ; substancje aktywne ; phytosterols
Angielskie słowa kluczowe: sea buckthorn ; bioactive compounds ; phytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.857
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
34/54
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Granat - tropikalny owoc bogaty w związki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 3, art. 41, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_41.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: granat ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: pomegranate ; bioactive compounds ; health-promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
35/54
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Właściwości prozdrowotne mangostanu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 4, art. 58, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_58.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mangostan ; Garcinia mangostana ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: mangosteen ; Garcinia mangostana ; bioactive compounds ; health-promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
36/54
Rok: 2015
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 1, s. 38-41, il.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; Sambucus nigra ; związki bioaktywne ; działanie prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; bioactive compounds ; pro-health influence ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
37/54
Rok: 2014
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Miłosz Łuczak, Izabela Pankiewicz
Tytuł: Makarony wzbogacone w składniki bioaktywne: charakterystyka sensoryczna i żywieniowa
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 3, s. 237-248, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; makarony
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
38/54
Rok: 2014
Autorzy: Zenon Kędzior
Tytuł: Development of analytical and theoretical tools to elucidate the effects of structure on the health and nutritional attributes of the final food product
W: Book of Abstracts of the 1st Congress on Food Structure Design : Fundação Dr. Antonio Cupertino de Miranda, Porto, Portugal, 15-17th October, 2014 / Ed. A. A. Vicente, C. L.M. Silva, L. Piazza.
Adres wydawniczy: Universidade do Minho : Braga, 2014
Szczegóły: s. 10-11
ISBN: 978-989-97478-5-2
Uwagi: Konferencja: 1st Congress on Food Structure Design, Fundação Dr. Antonio Cupertino de Miranda, Porto, Portugal, 15-17th October, 2014.
Angielskie słowa kluczowe: food structure ; physical properties ; analytical methods ; theoretical models ; nutritional quality ; bioactive compounds ; health
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
39/54
Rok: 2014
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Krzysztof Dziedzic, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Wpływ dodatku produktów bogatych w substancje bioaktywne na skład i jakość sensoryczną ciastek owsianych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 497-502, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: ciastka owsiane ; jakość sensoryczna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: oat cookies ; sensory quality ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
40/54
Rok: 2014
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Bioaktywne składniki żywności o działaniu hipotensyjnym w dietoterapii nadciśnienia tętniczego
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego / Pod red. Joanny Gromaszkiej-Ostrowskiej.
Adres wydawniczy: Warszawa : Oficyna Wydawniczo-Poligraficzna ADAM, 2014
Szczegóły: s. 115-132, bibliogr.
ISBN: 978-83-7821-100-6
Liczba arkuszy: 1,43
Polskie słowa kluczowe: nadciśnienie tętnicze ; przeciwutleniacze ; składniki bioaktywne ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: hypertension ; antioxidants ; bioactive compounds ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
41/54
Rok: 2014
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Barbara Groszczyk, Anna Cerba, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Owoce goji (Lycium barbarum) jako źródło związków bioaktywnych - przegląd literatury
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 2, art. 19, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_19.pdf
e-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: goja ; Lycium barbarum ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: goji ; Lycium barbarum ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
42/54
Rok: 2014
Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 1., Obróbka wstępna i przetwarzanie żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 4, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Liczba arkuszy: 3
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
43/54
Rok: 2014
Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 2, Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 8, s. 46-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Liczba arkuszy: 4
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
44/54
Rok: 2014
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Zboża i produkty zbożowe
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 306-319, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,95
Polskie słowa kluczowe: zboża ; związki bioaktywne ; przetwarzanie a związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: cereals ; bioactive compounds ; processing and bioactive compounds
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
45/54
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Effect of freezing and freeze drying on biological active compounds of kale leaves
W: Current trends in commodity science : Food bioactive compounds / Ed. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics, Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 59-72, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-911169-8-2
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: kale ; freezing ; freeze-drying ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
46/54
Rok: 2013
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Katarzyna Waszkowiak, Marzanna Hęś
Tytuł: Sensory evaluation of pasta with some selected bioactive components added (broad bean (Vicia faba L.) and herbs)
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 550
ISBN: 978-605-63935-0-1
Angielskie słowa kluczowe: sensory evaluation ; bioactive compounds ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
47/54
Rok: 2013
Autorzy: Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: The possibilities of using beans to create new bioactive products
W: Functional and Medical Foods with Bioactive Compounds: Science and Practical Application : Proceedings of the 13th International Conference, May 11-12, 2013, Kyoto Prefectural University of Medicine (Japan) / Ed. by Hoyoku Nishino, Toshikazu Yoshikawa and Danik Martirosyan.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Food Science Publisher, 2013
Szczegóły: s. 279-280
ISBN: 978-1483983394
Angielskie słowa kluczowe: beans ; bioactive compounds ; new products ; vegetable muesli
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
48/54
Rok: 2013
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Optimization of gaining the bioactive compounds of mulberry leaves drought using high-pressure extractor
Tytuł równoległy: Optymalizacja procesu pozyskiwania związków bioaktywnych z suszu liści morwy w ekstraktorze wysokociśnieniowym
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 24-25
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; optymalizacja ; związki bioaktywne ; ekstraktor wysokociśnieniowy ; liście
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; optimization ; bioactive compounds ; high-pressure extractor ; leaves
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
49/54
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Plant carrier influence on bioactive compounds availability
Tytuł równoległy: Wpływ zastosowanego nośnika na dostępność polifenoli z ekstraktów roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 146-147
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; babka płesznik ; beta-glukany ; polifenole ogółem ; ekstrakcja
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; psyllium ; beta-glucane ; polyphenols ; extraction
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
50/54
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Storage conditions influence on wrinkled rose fruits (Rosa rugosa) antioxidative activity
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych warunków przechowywania na aktywność przeciwutleniającą owoców róży pomarszczonej (Rosa rugosa)
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 144-145
Polskie słowa kluczowe: róża pomarszczona ; Rosa rugosa ; związki bioaktywne ; przechowywanie ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; Rosa rugosa ; bioactive compounds ; storage ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
51/54
Rok: 2013
Autorzy: Marcin Kidoń, Milena Kowalska, Janusz Czapski
Tytuł: The comparison of bioactive compounds content of apple juice fortified with juices from sources containing anthocyanins
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 888
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: sok ; wzbogacanie ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: juice ; fortification ; bioactive compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
52/54
Rok: 2013
Autorzy: Michał Słodziński, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń
Tytuł: Comparison of the content of the bioactive compounds in external and internal leaves of white and red cabbage
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 766
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; składniki bioaktywne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; bioactive compounds ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
53/54
Rok: 2008
Autorzy: A. Siger, M. Nogala-Kałucka
Tytuł: Quantitative changes of minor bioactive constituents in rapeseed oil during refining and hydrogenation
W: North European Olive Oil - Rapeseed Oil : 9th International Conference on Research and Technology, September 25-27, 2008, Toruń, Poland, Abstracts.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 53
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; olej rzepakowy ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; rapeseed oil ; refining
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
54/54
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Antioxidant potential and radical scavenging activity of different fermentation degree tea leaves extracts
Źródło: Int. J. Tea Sci. - 2007, vol 6, no. 4, s. 15-28, il., bibliogr.
p-ISSN: 0972-544X
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; bioactive compounds ; radical's scavenger ; antioxidant
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP