logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIOACTIVE COMPONENTS
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Agata Biadała, Piotr Konieczny
Tytuł: Goat's milk-derived bioactive components - a review
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 4, s. 239-253, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: goat's milk ; bioactive components ; increasing the content of bioactive ingredients
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Metody zwiększania zawartości składników bioaktywnych w mleku
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 50-51
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; bioactive components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/12
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: The influence of bread enriched with bioactive components on body weight control, carbohydrate metabolism, and lipid profile
W: Bread and its fortification. Nutrition and health benefits / Ed. by Cristina M. Rosell, Joanna Bajerska, Aly F. El Sheikha.
Adres wydawniczy: Boca Raton : Taylor and Francis Group, 2016
Szczegóły: s. 355-372
ISBN: 978-1-4987-0156-3
Liczba arkuszy: 1,3
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; składniki bioaktywne ; kontrola masy ciała ; metabolizm lipidów ; gospodarka węglowodanowa
Angielskie słowa kluczowe: bread ; bioactive components ; Body Weight Control ; lipids metabolism ; carbohydrate metabolism
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Functional aspects of antioxidants in traditional food
W: Functional properties of traditional foods / Ed. Kristberg Kristbergsson, Semih Ötles.
Adres wydawniczy: New York : Springer Science+Business Media, 2016
Seria: Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain ; vol.12
Szczegóły: s. 3-7, bibliogr.
ISBN: 978-1-4899-7660-4
Liczba arkuszy: 0,4
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; bioactive components ; polyphenols ; food
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/12
Rok: 2014
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Marek Goliński, Katarzyna Rektor
Tytuł: Czynniki determinujące zakup pozdrowotnych mlecznych napojów fermentowanych na przykładzie zachowań konsumentów z terenu Poznania
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 282-290, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; mleczne napoje fermentowane ; zachowania konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: bioactive components ; fermented milk products ; consumer behavior
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Janusz Czapski, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Herbata, kawa, kakao i napoje bezalkoholowe
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 392-403, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: żywność prozdrowotna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pro-health food ; bioactive components
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2013
Autorzy: Krzysztof Sobieralski, Marek Siwulski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Nutritive and health-promoting value of organic vegetables
Tytuł równoległy: Wartość odżywcza i zdrowotna warzyw pochodzących z upraw ekologicznych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (1), s. 113-123, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; ocena sensoryczna ; azotany ; pestycydy ; bakterie chorobotwórcze
Angielskie słowa kluczowe: bioactive components ; sensory examination ; nitrates ; pesticides ; pathogenic bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/12
Rok: 2013
Autorzy: Krzysztof Sobieralski, Marek Siwulski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Potential utilisation of vegetables and mushrooms as components of functional food
Tytuł równoległy: Możliwość wykorzystania warzyw i grzybów jako składników żywności funkcjonalnej
Źródło: Folia Hortic. - 2013, 25/1, s. 79-88, bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: bioactive components ; civilisation-related diseases ; dietary fibre ; health-promoting value ; nutrition ; polysaccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/12
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Małgorzata Majcher, Piotr Kołodziejczyk
Tytuł: Możliwości wytworzenia makaronu bogatego w wybrane składniki o charakterze bioaktywnym
Tytuł równoległy: The possibility of producting pasta rich in selected bioactive components
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 90-93
Polskie słowa kluczowe: makaron ; jakość kulinarna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; pasta cooking quality ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski, Marian Remiszewski
Tytuł: Możliwość wytwarzania przenżytniego pieczywa chrupkiego o podwyższonych właściwościach bioaktywnych
Tytuł równoległy: Possibility of producting triticale crisp bread with increased bioactive properties
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 94-97
Polskie słowa kluczowe: chleb chrupki ; pszenżyto ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: crisp bread ; triticale ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Grzegorz Leśnierowski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Jaja cennym źródłem składników bioaktywnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 29-41, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; składniki bioaktywne ; jaja wzbogacone
Angielskie słowa kluczowe: chicken eggs ; bioactive components ; enriched eggs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/12
Rok: 2010
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Joanna Kobus-Cisowska, Magdalena Jeszka
Tytuł: Możliwości wykorzystania gryki w produkcji żywności funkcjonalnej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 28, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_28.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: ziarniak gryki ; produkty gryczane ; składniki funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat grains ; buckwheat groats ; bioactive components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP