logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BILE ACIDS
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Artur Szwengiel, Danuta Górecka, Elżbieta Gujska, Joanna Kaczkowska, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Effect of wheat dietary fiber particle size during digestion In vitro on bile acid, faecal bacteria and short-chain fatty acid content
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 151-157, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 8 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: błonnik pszenny ; trawienie in vitro ; kwasy żółciowe ; bakterie fekalne ; kwasy tłuszczowe krótkołańcuchowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat fibre ; in vitro digestion ; bile acids ; faecal bacteria ; short chain fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2014
Autorzy: D. Górecka, K. Dziedzic, M. Hęś
Tytuł: A characteristic of dietary fiber in barley and buckwheat groats and its bile acid binding capacity
Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2014, vol. 26, no. 1, s. 103-108, il., bibliogr.
p-ISSN: 1120-1770
Angielskie słowa kluczowe: fractions ; barley groats ; buckwheat groats ; dietary fiber ; bile acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.285
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2014
Autorzy: Agata Kurzawska, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Paulina Smoczyńska
Tytuł: Wiązanie kwasów żółciowych przez pieczywo bezglutenowe z udziałem mączki z kłącza pałki wodnej (Typha latifolia) w warunkach trawienia in vitro
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 3, s. 709-712, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: mączka ; pałka wodna ; błonnik pokarmowy ; kwasy żółciowe
Angielskie słowa kluczowe: flour ; common cattail ; dietary fiber ; bile acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2012
Autorzy: D. Górecka, K. Dziedzic, M. Hęś
Tytuł: Characteristics of dietary fibre in barley and buckwheat groats and its bile acid binding capacity
W: 5th International Dietary Fibre Conference 2012 : 7-9 May 2012, Centro Congressi Fontana di Trevi Rome, Italy. Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Rome] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: s. 119, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: barley groats ; buckwheat groats ; dietary fibre ; bile acids
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Monika Kucharska, Barbara Przybylska
Tytuł: Influence of technological process during buckwheat groats production on dietary fibre content and sorption of bile acids
Źródło: Food Res. Int. - 2012, vol. 47, iss. 2, s. 279-283, bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat ; dietary fibre ; bile acids ; sorption
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.005
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2003
Autorzy: Danuta Górecka, Józef Korczak, Ewa Flaczyk
Tytuł: Adsorption of bile acids and cholesterol by dry grain legume seeds
Tytuł równoległy: Adsorpcja kwasów żółciowych i cholesterolu przez suche nasiona roślin strączkowych
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2003, vol. 12/53, no. 1, s. 69-73, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 02 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: legumes ; fibre ; functional properties ; bile acids ; cholesterol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2002
Autorzy: Danuta Górecka, Józef Korczak, Ernest Balcerowski, Klaudia Decyk
Tytuł: Sorption of bile acids and cholesterol by dietary fiber of carrots, cabbage and apples
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2002, vol. 5, iss. 2, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume5/issue2/food/art-02.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Angielskie słowa kluczowe: dietary fiber ; bile acids ; cholesterol ; heat treatment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP