logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BETA-GLUCAN
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Artur Szwengiel, Barbara Stachowiak
Tytuł: Deproteinization of water-soluble β-glucan during acid extraction from fruiting bodies of Pleurotus ostreatus mushrooms
Źródło: Carbohydr. Polym. - 2016, vol. 146, s. 310-319, il., bibliogr.
p-ISSN: 0144-8617
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: beta-glucan ; Pleurotus ostreatus ; acid extraction ; deproteinization
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.811
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 5, s.36-38, 40, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: beta-glukany ; działanie prozdrowotne ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: beta-glucan ; health promoting properties ; technological properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
Tytuł: Immunomodulatory efficacy of yeast cell products in poultry: a current review
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 57-68, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Angielskie słowa kluczowe: poultry ; nutritional immunomodulation ; yeast cell ; mannanoligosaccharides ; beta-glucan ; innate response ; acquired response
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.089
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/5
Rok: 2005
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Jakość i skład chemiczny pieczywa z udziałem wysokobłonnikowego produktu jęczmiennego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, supl., s. 147-152, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, żywienie - nowe wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; skład chemiczny ; jakość ; jęczmień ; preparaty wysokobłonnikowe ; błonnik pokarmowy ; wartość energetyczna ; beta-glukany
Angielskie słowa kluczowe: bread ; barley product ; high-fiber preparations ; fiber ; beta-glucan ; energy value
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Maria Wachowiak, Jan Kiryluk
Tytuł: Próba opracowania metody szacowania zawartości β-glukanów w otrębach owsianych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 245-252, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; skład chemiczny ; beta-glukany ; lepkość dynamiczna
Angielskie słowa kluczowe: oat grain ; beta-glucan ; dynamic viscosity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP