logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BEER
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Monika Sterczyńska, Marta Stachnik, Przemysław Kowalczewski, Joanna Piepiórka-Stepuk
Tytuł: Pestycydy jako problem toksyn występujących w żywności i ich eliminacja na przykładzie produkcji piwa
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2019, t. 29/54, nr 1, s. 82-88, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: pestycydy ; toksyny ; ziarna ; owoce ; warzywa ; piwo
Angielskie słowa kluczowe: pesticides ; toxins ; cereals ; fruits ; vegetables ; beer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Anna Gaca, Monika Marcinkowska
Tytuł: Use of sorbent-based vacuum extraction for determination of volatile phenols in beer
Źródło: Food Anal. Meth. - 2018, vol. 11, iss. 11, s. 3089-3094, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1936-9751 e-ISSN: 1936-976X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: vacuum-assisted sorbent extraction ; VASE ; volatile phenols ; beer
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.413
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Bryła, Edyta Ksieniewicz-Woźniak, Agnieszka Waśkiewicz, Krystyna Szymczyk, Renata Jędrzejczak
Tytuł: Co-occurrence of nivalenol, deoxynivalenol and deoxynivalenol-3-glucoside in beer samples
Źródło: Food Contr. - 2018, vol. 92, s. 319-324, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: nivalenol ; deoxynivalenol-3-glucoside ; deoxynivalenol ; beer ; alcohol content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.248
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2013
Autorzy: Paulina Górecka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Małgorzata Baraniak
Tytuł: Porównanie dwóch formatów metody ELISA z wykorzystaniem komercyjnie dostępnych przeciwciał do oznaczania prolamin w piwie
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 2, s. 129-133, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: piwo ; alergie ; prolaminy ; ELISA
Angielskie słowa kluczowe: beer ; allergy ; prolamins ; ELISA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania zakupowe studentów na rynku piwa
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 3 (29), s. 29-39, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: piwo ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: beer ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL, 0
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2008
Autorzy: Jacek Nowak, Mateusz Korzec, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik
Tytuł: Ocena wpływu technologii produkcji piwa i czasu przechowywania na zawartość polifenoli i właściwości przeciwutleniające piw przemysłowych i domowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 792-796, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: piwo ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: beer ; polyphenols ; antioxidant activity ; storing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Smoluk, Sławomir Kalinowski, Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: The globalisation in brewery industry
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 2, art. 10, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue2/economics/art-10.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Economics.
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; produkcja piwa ; globalizacja ; korporacje międzynarodowe ; spożycie piwa ; rynek napojów ; piwo
Angielskie słowa kluczowe: brewery industry ; globalization ; beer producers ; beer ; consumption ; international brewery corporations ; beer market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP