logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BACTERIUM
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2005
Autorzy: K. Szambelan, J. Nowak, H. Jeleń
Tytuł: The composition of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) spirits obtained from fermentation with bacteria and yeasts
Źródło: Eng. Life Sci. - 2005, vol. 5, iss. 1, s. 68-71, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1618-0240 e-ISSN: 1618-2863
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; spirits analysis ; bacterium ; yeast
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: Comparison of bacterial and yeast ethanol fermentation yield from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers pulp and juices
Tytuł równoległy: Porównanie wydajności etanolu z bulw i soków z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) po zastosowaniu bakterii i drożdży
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2004, 3 (1), s. 45-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: topinambur ; hydroliza inuliny ; bakterie ; drożdże ; wydajność etanolu
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; inulin hydrolysis ; bacterium ; yeasts ; ethanol yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Use of Zymomonas mobilis and Saccharomyces cerevisiae mixed with Kluyveromyces fragilis for improved ethanol production from Jerusalem artichoke tubers
Źródło: Biotechnol. Lett. - 2004, vol. 26, iss. 10, s. 845-848, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0141-5492 e-ISSN: 1573-6776
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bacterium ; ethanol yield ; Jerusalem artichoke ; mixed culture ; yeasts
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.849
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP