logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AUTHENTICATION
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Erwin Wąsowicz, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Differentiation of wines according to grape variety and geographical origin based on volatiles profiling using SPME-MS and SPME-GC/MS methods
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 213, 15 December, s. 714-720, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: SPME-MS ; SPME-GC/MS ; wine ; authentication ; volatiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Iveta Pugajeva, Dalija Seglina
Tytuł: Sesamin and sesamolin as unexpected contaminants in various cold-pressed plant oils: NP-HPLC/FLD/DAD and RP-UPLC-ESI/MSn study
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2014, vol. 31, no. 4, s. 567-573, il., bibliogr.
p-ISSN: 1944-0049
Angielskie słowa kluczowe: authentication ; quality ; lignans ; sesamolin ; sesamin ; cold-pressed oil ; NP-HPLC/FLD/DAD ; RP-UPLC-ESI/MSn
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.802
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Proteins and peptides in the authentication of meat and meat products
W: Food Authentication Using Bioorganic Molecules / Ed. Stefano Sforza.
Adres wydawniczy: Lancaster [Pensylwania] : DEStech Publications, Inc., 2013
Szczegóły: s. 75-102, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-60595-045-7
Liczba arkuszy: 3,0
Angielskie słowa kluczowe: meat ; authentication ; markers ; species identification ; undeclared animal and plant components proteins ; peptides ; DNA
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2012
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Henryk Jeleń
Tytuł: Differentiation of raw spirits of rye, corn and potato using chromatographic profiles of volatile compounds
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2012, vol. 92, iss. 13, s. 2630-2637, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2017]
Angielskie słowa kluczowe: SPME ; GC ; raw spirits ; authentication ; traceability ; volatiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.759
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP