logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ASPARTAME
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2010
Autorzy: Julita Reguła, Monika Kowalewska
Tytuł: Zawartość aspartamu, acesulfamu K i sacharyny w produktach spożywanych przez osoby otyłe i chore na cukrzycę
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 5, art. 67, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_67.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: słodziki ; aspartam ; acesulfam K ; sacharyna ; otyłość ; cukrzyca ; produkty spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: sweeteners ; aspartame ; acesulphame-K ; saccharine ; obesity ; diabetes ; food products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2007
Autorzy: Danuta Górecka, Józef Korczak, Aneta Borowska-Parus
Tytuł: Zastosowanie substancji słodzących w wyrobach ciastkarskich
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2007, R. 14, nr 6 (55), s. 210-218, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: zamienniki cukru ; aspartam ; acesulfam K ; wyroby ciastkarskie ; konsumencka ocena pożądalności produktu
Angielskie słowa kluczowe: sugar replacers ; aspartame ; acesulfam K ; baked goods ; consumer assessment of the product's desirability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2006
Autorzy: J. Reguła, M. Kowalewska, A. Gramza, J. Anioła, M. Zielke
Tytuł: Determination of contents of selected intensive artificial sweeteners used in foodstuffs preferred by obese patients, diabetics and young people and estimation of their intake
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2a, s. 674-577, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: aspartame ; acesulphame-K ; saccharine ; foodstuffs ; diabetics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP