logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ASCORBIC ACID
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2017
Autorzy: E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of pretreatment and modified atmosphere packaging on bioactive compound content in coleslaw mix
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 70, s. 505-511, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; high oxygen ; carotenoids ; ascorbic acid ; phenolics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2016
Autorzy: Monika Gąsecka, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Phenolic composition and antioxidant properties of Pleurotus ostreatus and Pleurotus eryngii enriched with selenium and zinc
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2016, vol. 242, iss. 5, s. 723-732, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic ; flavonoid compounds ; selenium ; zinc ; ascorbic acid ; antioxidant properties ; Pleurotus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2015
Autorzy: Kamila Dmochowska-Ślęzak, Monika Fliszkiewicz, Karol Giejdasz, Krystyna Żółtowska
Tytuł: The antioxidant system in diapausing and active red mason bee Osmia bicornis
Źródło: Physiol. Entomol. - 2015, vol. 40, iss. 1, s. 82-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0307-6962
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: enzymy antyoksydacyjne ; kwas askorbinowy ; diapauza ; glutation ; metabolizm owadów ; pszczoły samotnice
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant enzymes ; ascorbic acid ; diapause ; glutathione ; insect metabolism ; solitary bees
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.530
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/13
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Szopińska
Tytuł: Alleviation of Zinnia elegans Jacq. seed deterioration using hydrogen peroxide and organic acids
Tytuł równoległy: Ograniczenie negatywnych efektów starzenia nasion Zinnia elegans Jacq. poprzez traktowanie nadtlenkiem wodoru i kwasami organicznymi
Źródło: Ecol. Chem. Eng. S. - 2014, vol. 21, no. 2, s. 309-326, bibliogr.
p-ISSN: 1898-6196 e-ISSN: 2084-4549
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: kwas askorbinowy ; kwas mlekowy ; nadtlenek wodoru ; starzenie nasion ; cynia
Angielskie słowa kluczowe: ascorbic acid ; lactic acid ; hydrogen peroxide ; seed deterioration ; zinnia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/13
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Szopińska
Tytuł: The effects of organic acids treatment on germination, vigour and health of zinnia (Zinnia elegans Jacq.) seeds
Tytuł równoległy: Wpływ traktowania nasion cynii (Zinnia elegans Jacq.) kwasami organicznymi na ich kiełkowanie, wigor i zdrowotność
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2013, 12 (5), s. 17-29, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 25 października 2013].
Polskie słowa kluczowe: kwas octowy ; kwas askorbinowy ; kwas cytrynowy ; kwas mlekowy ; cynia ; nasiona ; jakość ; grzyby przenoszone z nasionami
Angielskie słowa kluczowe: acetic acid ; ascorbic acid ; citric acid ; zinnia ; seed quality ; seedborne fungi
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/13
Rok: 2013
Autorzy: Sabine Tausz-Posch, Klaudia Borowiak, Raymond W. Dempsey, Robert M. Norton, Saman Seneweera, Glenn J. Fitzgerald, Michael Tausz
Tytuł: The effect of elevated CO2 on photochemistry and antioxidative defence capacity in wheat depends on environmental growing conditions - A FACE study
Źródło: Environ. Exp. Bot. - 2013, vol. 88, s. 81-92, il., bibliogr.
p-ISSN: 0098-8472
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: elevated CO2 ; chlorophyll fluorescence ; ascorbic acid ; glutathione ; gas exchange ; Triticum aestivum
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.003
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/13
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Możliwości wykorzystania róży pomarszczonej (Rosa rugosa) w żywności prozdrowotnej
Tytuł równoległy: Application of rose (Rosa rugosa) in pro-health food products
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 96
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; żywność prozdrowotna
Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; ascorbic acid ; pro-health food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ wybranych warunków przechowywania na zawartość witaminy C w owocach róży pomarszczonej Rosa rugosa
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 869-872, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; mrożenie ; suszenie ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fruits Rosa rugosa ; ascorbic acid ; freezing ; drying ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/13
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Małgorzata Jezierska, Lucyna Wałęsa, Andrzej Sidor
Tytuł: Antioxidant potential of tea extract Camellia sinensis influenced by Rosaceae and Oxycoccaceae family fruit extracts
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 64
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; fruits ; ascorbic acid ; anthocyanins ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/13
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Jezierska, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Evaluation of selected fruits extracts from Rutheacae and Punicaceae family influence on tea Camellia sinensis extracts antioxidant potential
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 108
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; polyphenols ; ascorbic acid ; anthocyanins ; free radicals ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/13
Rok: 2006
Autorzy: J. Floryszak-Wieczorek, G. Milczarek, M. Arasimowicz, A. Ciszewski
Tytuł: Do nitric oxide donors mimic endogenous NO-related response in plants?
Źródło: Planta. - 2006, vol. 224, iss. 6, s. 1363-1372, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-0935 e-ISSN: 1432-2048
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: nitric oxide donors ; light ; ascorbic acid ; glutathione ; phenylalanine-ammonia lyase ; ivy pelargonium leaves
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.963
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/13
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Zembrzuski Włodzimierz
Tytuł: Application of voltammetry to determine vitamin C in apple juices
Tytuł równoległy: Zastosowanie woltamperometrii do oznaczania zawartości witaminy C w sokach jabłkowych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2005, 4 (2), s. 5-16, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: kwas askorbinowy ; woltamperometria cykliczna ; sok jabłkowy ; witamina C ; elektroda platynowa
Angielskie słowa kluczowe: ascorbic acid ; cyclic voltammetry ; apple juice ; vitamin C ; platinum electrode
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/13
Rok: 1997
Autorzy: Hanna Bandurska, Andrzej Stroiński, Małgorzata Zielezińska
Tytuł: Effects of water deficit stress on membrane properties, lipid peroxidation and hydrogen peroxide metabolism in the leaves of barley genotypes
Tytuł równoległy: Wpływ stresu deficytu wody na właściwości błon komórkowych oraz metabolizm nadtlenku wodoru w liściach dwóch genotypów jęczmienia
Źródło: Acta Soc. Bot. Pol. - 1997, vol. 66, no. 2, s. 177-183, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0001-6977
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 października 2018].
Polskie słowa kluczowe: jęczmień ; kwas askorbinowy ; nadtlenek wodoru ; indeks uszkodzeń
Angielskie słowa kluczowe: ascorbic acid ; barley ; hydrogen peroxide ; membrane injury ; water stress
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.239
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP