logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AROMA COMPOUNDS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: M. A. Majcher, D. Olszak, A. Makowska, K. Szudera-Konczal, D. Piasecka-Kwiatkowska, H. Jelen
Tytuł: Sensory, rheology and aroma profiles of low-gluten pumpernickel bread
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [Elsevier], 2019
Szczegóły: [P3.1.16]
Angielskie słowa kluczowe: pumpernickel ; aroma compounds ; low-gluten ; GS/MS
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2018
Autorzy: Oskar Marek Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Durian (Durio zibethinus M.) - wartość odżywcza i związki aromatyczne
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 2, s. 143-151, il., bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_12.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: Durio zibethinus ; związki zapachowe ; składniki odżywcze
Angielskie słowa kluczowe: Durio zibethinus ; aroma compounds ; nutrients
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2015
Autorzy: Ewelina Celińska, Mariola Olkowicz, Włodzimierz Grajek
Tytuł: L-Phenylalanine catabolism and 2-phenylethanol synthesis in Yarrowia lipolytica - mapping molecular identities through whole-proteome quantitative mass spectrometry analysis
Źródło: FEMS Yeast Res. - 2015, vol. 15, no. 5, [18 s.], il., bibliogr.
p-ISSN: 1567-1356
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2016].
Angielskie słowa kluczowe: amino acid metabolism ; aroma compounds ; 2-phenylethanol ; L-phenylalanine ; Yarrowia lipolytica ; proteomics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.479
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP