logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTIRADICAL ACTIVITY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Beata Mikołajczak, Dominik Kmiecik
Tytuł: Changes in oxidative stability and protein profile of flaxseeds resulting from thermal pre-treatment
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2018, vol. 98, iss. 14, s. 5459-5469, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: flaxseed ; thermal pre-treatment ; oxidative stability ; flaxseed proteins ; antiradical activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Pawłowska, Maciej Kuligowski, Iwona Jasińska-Kuligowska, Marcin Kidoń, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Jacek Nowak
Tytuł: Effect of replacing cocoa powder by carob powder in the muffins on sensory and physicochemical properties
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2018, vol. 73, 3, s. 196-202, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 sierpnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: proszek z chleba świętojańskiego ; kakao ; fitosterole ; aktywność antyrodnikowa ; izoflawony
Angielskie słowa kluczowe: carob powder ; cocoa ; phytosterols ; antiradical activity ; isoflavones
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.465
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Monika Przeor
Tytuł: Antioxidant potential of black chokeberry fruits juice (Aronia melanocarpa) stabilized with cinnamon extract (Cinnamonum verum)
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 134
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry juice ; antioxidants ; antiradical activity ; photochemiluminescence
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Marta Drgas, Józef Korczak, Joanna Skręty
Tytuł: Ocena potencjału przeciwutleniającego przetworów z aronii przy wykorzystaniu fotochemiluminescencji (PCL)
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 835-838, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwrodnikowa ; fotochemiluminescencja ; Photochem
Angielskie słowa kluczowe: antiradical activity ; photochemiluminescence ; Photochem
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Józef Korczak, Barbara Helak, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Novel food products enriched with plant additives
W: 16th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST) : August 05-09, 2012 Foz do Iguacu, Parana-Brazil, Final program and abstracts.
Adres wydawniczy: [Parana] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: [1 s.]
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; DPPH ; ABTS ; phenolics ; antiradical activity ; tea ; Camellia sinensis ; bakery products
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Teresa Cegielska-Taras, Laurencja Szała, Joanna Urbańska
Tytuł: Aktywność przeciwutleniająca ekstraktów z nasion linii podwojonych haploidów rzepaku ozimego (Brassica napus L.)
Tytuł równoległy: Antiradical power of seed extracts of winter oilseed rape (Brassica napus L.) doubled haploids lines
W: Rośliny oleiste : XXX Konferencja Naukowa, Poznań 16-17.03.2010, Streszczenia.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin], 2010
Szczegóły: s. 166-168
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; linie podwojonych haploidów ; aktywność antyrodnikowa
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; doubled haploid line ; antiradical activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Marzanna Hęś
Tytuł: Purification process influence on green tea extracts' polyphenol content and antioxidant activity
Tytuł równoległy: Wpływ procesów oczyszczania na aktywność przeciwutleniającą ekstraktu zielonej herbaty
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2007, 6 (2), s. 41-48, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; ekstrakt etanolowy ; aktywność przeciwutleniająca ; kwas linolowy ; polifenole ; aktywność przeciwrodnikowa ; DPPH ; oczyszczanie
Angielskie słowa kluczowe: green tea ; Camellia sinensis ; ethanolic extract ; antioxidant activity ; linoleic acid emulsion ; polyphenols ; antiradical activity ; DPPH ; purification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP