logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTIOXIDANT PROPERTIES
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2019
Autorzy: Adamina Duda, Paweł Jeżowski, Dominika Radzikowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Partial wheat flour replacement with gluten-free flours in bread - quality, texture and antioxidant activity
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2019, vol. 9, no. 3, s. 505-509, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: texture ; crumb structure ; bread quality ; gluten-free flours addition ; antioxidant properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/8
    Rok: 2019
    Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Marta Babicka, Elżbieta Hołderna-Kędzia, Izabela Ratajczak
    Tytuł: Zawartość związków fenolowych w ekstrakcie z propolisu oraz ocena jego aktywności przeciwutleniającej i cytoochronnej względem erytrocytów ludzkich w warunkach stresu oksydacyjnego in vitro
    Źródło: Postępy Fitoter. - 2019, nr 1, s. 18-24, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1509-8699 e-ISSN: 1731-2477
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2019].
    Polskie słowa kluczowe: ekstrakt z propolisu ; związki fenolowe ; flawonoidy ; kwasy fenolowe ; właściwości przeciwutleniające ; ludzkie erytrocyty
    Angielskie słowa kluczowe: propolis extract ; phenolic compounds ; flavonoids ; phenolic acids ; antioxidant properties ; human erythrocytes
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    3/8
    Rok: 2018
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Eva Ivanišova
    Tytuł: Wpływ dodatku suszonych owoców jagodowych na cechy babeczek bezglutenowych
    Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2018, t. 73, nr 2, s. 61-71, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 2083-5809
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2018].
    Polskie słowa kluczowe: muffiny ; czarna porzeczka ; jagoda ; antocyjany ; właściwości przeciwutleniające
    Angielskie słowa kluczowe: muffins ; black currant ; berry ; anthocyanins ; antioxidant properties
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    4/8
    Rok: 2016
    Autorzy: Monika Gąsecka, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Przemysław Niedzielski
    Tytuł: Phenolic composition and antioxidant properties of Pleurotus ostreatus and Pleurotus eryngii enriched with selenium and zinc
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2016, vol. 242, iss. 5, s. 723-732, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 kwietnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: phenolic ; flavonoid compounds ; selenium ; zinc ; ascorbic acid ; antioxidant properties ; Pleurotus
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/8
    Rok: 2016
    Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
    Tytuł: Antioxidant properties of paratha type flat bread enriched with white mulberry leaf extract
    Źródło: Indian J. Tradit. Knowl. - 2016, vol. 15, no. 2, s. 237-244, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0972-5938 e-ISSN: 0975-1068
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 marca 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: antioxidant properties ; traditional plant ; flat bread ; functional food ; polyphenols
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.273
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/8
    Rok: 2015
    Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
    Tytuł: Pozyskiwanie antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi metodą ekstrakcji
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 165-181, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
    Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; właściwości przeciwutleniające ; ABTS+ ; FRAP
    Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; antioxidant properties ; ABTS+ ; FRAP
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    7/8
    Rok: 2000
    Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Malgorzata Nogala-Kalucka, Józef Korczak, Bogdan Wolko, Jan Kiryluk
    Tytuł: Antioxidant properties of lupin hulls
    W: Lupin, an Ancient Crop for the New Millennium : Proceedings of the 9th International Lupin Conference, Klink/Müritz, Germany, 20-24 June, 1999 / E. van Santeno M. Wink, S. Weissmann, and P. Römer (Eds.).
    Adres wydawniczy: Canterbury : International Lupin Association, 2000
    Szczegóły: s. 464-466, bibliogr., abstr.
    ISBN: 0-86476-123-6
    Angielskie słowa kluczowe: lupin hull ; antioxidant properties ; protection factor
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    8/8
    Rok: 1997
    Autorzy: Marek Gogolewski, Małgorzata Nogala-Kałucka, Barbara Baraniecka
    Tytuł: Wpływ formy wolnej i zestryfikowanej alfa tokoferolu na szybkość tworzenia się nadtlenków w linolenianie etylu
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 53-58, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1762
    Angielskie słowa kluczowe: D-alpha-tocopheryl acetate ; DL alpha-tocopheryl acetate ; ethyl linoleate ; antioxidant properties ; Harris coefficient
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP