logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTIOXIDANT PROPERTIES
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2019
Autorzy: Adamina Duda, Paweł Jeżowski, Dominika Radzikowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Partial wheat flour replacement with gluten-free flours in bread - quality, texture and antioxidant activity
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - [2019], [vol. 9], [no. 3], il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online. - Dział: Articles in next issue [Dostęp: 3 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: texture ; crumb structure ; bread quality ; gluten-free flours addition ; antioxidant properties
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Marta Babicka, Elżbieta Hołderna-Kędzia, Izabela Ratajczak
Tytuł: Zawartość związków fenolowych w ekstrakcie z propolisu oraz ocena jego aktywności przeciwutleniającej i cytoochronnej względem erytrocytów ludzkich w warunkach stresu oksydacyjnego in vitro
Źródło: Postępy Fitoter. - 2019, nr 1, s. 18-24, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1509-8699 e-ISSN: 1731-2477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakt z propolisu ; związki fenolowe ; flawonoidy ; kwasy fenolowe ; właściwości przeciwutleniające ; ludzkie erytrocyty
Angielskie słowa kluczowe: propolis extract ; phenolic compounds ; flavonoids ; phenolic acids ; antioxidant properties ; human erythrocytes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2018
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Eva Ivanišova
Tytuł: Wpływ dodatku suszonych owoców jagodowych na cechy babeczek bezglutenowych
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2018, t. 73, nr 2, s. 61-71, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2018].
Polskie słowa kluczowe: muffiny ; czarna porzeczka ; jagoda ; antocyjany ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: muffins ; black currant ; berry ; anthocyanins ; antioxidant properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2016
Autorzy: Monika Gąsecka, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Phenolic composition and antioxidant properties of Pleurotus ostreatus and Pleurotus eryngii enriched with selenium and zinc
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2016, vol. 242, iss. 5, s. 723-732, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic ; flavonoid compounds ; selenium ; zinc ; ascorbic acid ; antioxidant properties ; Pleurotus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/8
Rok: 2016
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Antioxidant properties of paratha type flat bread enriched with white mulberry leaf extract
Źródło: Indian J. Tradit. Knowl. - 2016, vol. 15, no. 2, s. 237-244, il., bibliogr.
p-ISSN: 0972-5938 e-ISSN: 0975-1068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 marca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant properties ; traditional plant ; flat bread ; functional food ; polyphenols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.273
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2015
Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Pozyskiwanie antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi metodą ekstrakcji
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 165-181, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; właściwości przeciwutleniające ; ABTS+ ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; antioxidant properties ; ABTS+ ; FRAP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/8
Rok: 2000
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Malgorzata Nogala-Kalucka, Józef Korczak, Bogdan Wolko, Jan Kiryluk
Tytuł: Antioxidant properties of lupin hulls
W: Lupin, an Ancient Crop for the New Millennium : Proceedings of the 9th International Lupin Conference, Klink/Müritz, Germany, 20-24 June, 1999 / E. van Santeno M. Wink, S. Weissmann, and P. Römer (Eds.).
Adres wydawniczy: Canterbury : International Lupin Association, 2000
Szczegóły: s. 464-466, bibliogr., abstr.
ISBN: 0-86476-123-6
Angielskie słowa kluczowe: lupin hull ; antioxidant properties ; protection factor
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1997
Autorzy: Marek Gogolewski, Małgorzata Nogala-Kałucka, Barbara Baraniecka
Tytuł: Wpływ formy wolnej i zestryfikowanej alfa tokoferolu na szybkość tworzenia się nadtlenków w linolenianie etylu
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 53-58, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: D-alpha-tocopheryl acetate ; DL alpha-tocopheryl acetate ; ethyl linoleate ; antioxidant properties ; Harris coefficient
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP