logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTIOXIDANT POTENTIAL
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Tomasz Rogoziński, Izabela Ratajczak
Tytuł: Phenolic profile and antioxidant activity of propolis extracts from Poland
Źródło: Nat. Prod. Commun. - 2019, vol. 14, iss. 5, s. 1-7, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1934-578X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: propolis ; flavonoids ; phenolic acids ; antioxidant potential ; human erythrocytes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.554
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Tomasz Rogoziński, Izabela Ratajczak
Tytuł: The role of seasonality on the chemical composition, antioxidant activity and cytotoxicity of Polish propolis in human erythrocytes
Źródło: Rev. Bras. Farmacogn.-Braz. J. Pharmacogn. - 2019, vol. 29, iss. 3, s. 301-308, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0102-695X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: propolis ; phenolic acids ; flavonoids ; antioxidant potential ; human erythrocytes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.754
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/11
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Żywica, Krzysztof Dziedzic, Anna Brzozowska
Tytuł: Phytonutrients in oat (Avena sativa L.) drink: effect of plant extract on antiradical capacity, nutritional value and sensory characteristics
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2018, vol. 68, no. 1, s. 63-71, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: oatmeal ; stevia ; mulberry ; yellow tea ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.514
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/11
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Quercitin - a flavonoid with a high health-promoting potential
Tytuł równoległy: Kwercytyna - flawonoid o dużym potencjale prozdrowotnym
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 3, art. 29, bibliogr., summ., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_29.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kwercetyna ; flawonoidy ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: quercetin ; flavonoids ; bioactive compounds ; health promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/11
Rok: 2016
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, M. Czlapka-Matyasik, B. Kulczynski
Tytuł: Shaping of the nutritional value and antiradical potential of phytochemicals enriched food products for obeese consumers
Źródło: Obes. Rev. - 2016, vol. 17, suppl. 2, s. 148 [T5:S33:39]
p-ISSN: 1467-7881
Uwagi: Wydanie specjalne: Abstracts of the 13th International Congress on Obesity, 1-4 May 2016, Vancouver, Canada. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: nutritional value ; antioxidant potential ; buckwheat ; phytochemicals ; rose fruit ; collagen ; stevia ; obesity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/11
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Granat - tropikalny owoc bogaty w związki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 3, art. 41, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_41.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: granat ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: pomegranate ; bioactive compounds ; health-promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/11
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Właściwości prozdrowotne mangostanu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 4, art. 58, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_58.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mangostan ; Garcinia mangostana ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: mangosteen ; Garcinia mangostana ; bioactive compounds ; health-promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/11
Rok: 2015
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 1, s. 38-41, il.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; Sambucus nigra ; związki bioaktywne ; działanie prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; bioactive compounds ; pro-health influence ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/11
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Człapka-Matyasik, Anna Gramza-Michałowska, Małgorzata Fejfer, Jan Jeszka
Tytuł: Total antioxidant capacity and total polyphenol content of the selected plant products measured by DPPH, ABTS and Folin-Ciocalteu methods
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 65
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant potential ; polyphenols ; plant food ; DPPH ; ABTS ; Folin-Ciocalteu assay
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/11
Rok: 2011
Autorzy: Barbara Stachowiak, Anna Gramza-Michałowska, Jacek Nowak, Julita Reguła
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający ekstraktów karotenoidów pozyskanych z mutantów drożdży Phaffia rhodozyma w emulsji kwasu linolowego
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 890-893, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; karotenoidy ; potencjał przeciwutleniający ; emulsja kwasu linolowego
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenoids ; antioxidant potential ; linoleic acid emulsion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/11
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Źródło: Przem. Spoż. - 2010, t. 64, 6, s. 32-36, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: herbata ; Camellia sinensis ; polifenole ; katechiny ; potencjał przeciwutleniający
Angielskie słowa kluczowe: tea leaves ; Camellia sinensis ; polyphenols ; catechins ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP