logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTIBACTERIAL ACTIVITY
Liczba odnalezionych rekordów: 29



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/29
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Siwińska-Stefańska, Adam Kubiak, Adam Piasecki, Anna Dobrowolska, Katarzyna Czaczyk, Mykhailo Motylenko, David Rafaja, Hermann Ehrlich, Teofil Jesionowski
Tytuł: Hydrothermal synthesis of multifunctional TiO2-ZnO oxide systems with desired antibacterial and photocatalytic properties
Źródło: Appl. Surf. Sci. - 2019, vol. 463, 1 January 2019, s. 791-801, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0169-4332
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: titanium dioxide ; zinc oxide ; binary oxide materials ; hydrothermal treatment ; antibacterial activity ; photocatalysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.155
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/29
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Szudera-Kończal, Ewa Świtała, Wojciech Juzwa, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: The influence of selected plant essential oils on morphological and physiological characteristics in Pseudomonas Orientalis
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 7, art. 277, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 23 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; antibacterial mode of action ; plant essential oils ; Pseudomonas orientalis isolates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/29
Rok: 2019
Autorzy: Łukasz Klapiszewski, Tadeusz J. Szalaty, Adam Kubiak, Andrzej Skrzypczak, Anna Dobrowolska, Katarzyna Czaczyk, Teofil Jesionowski
Tytuł: The controlled oxidation of kraft lignin in mild conditions using ionic liquid as a crucial point in fabrication of antibacterial hybrid materials
Źródło: J. Mol. Liq. - 2019, vol. 274, s. 370-378, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0167-7322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lignin ; ionic liquid ; hybrid materials ; physicochemical properties ; morphological properties ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.561
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/29
Rok: 2019
Autorzy: Adam Kubiak, Katarzyna Siwińska-Ciesielczyk, Joanna Goscianska, Anna Dobrowolska, Elżbieta Gabała, Katarzyna Czaczyk, Teofil Jesionowski
Tytuł: Hydrothermal-assisted synthesis of highly crystalline titania-copper oxide binary systems with enhanced antibacterial properties
Źródło: Mater. Sci. Eng. C-Mater. Biol. Appl. - 2019, vol. 104, 109839, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0928-4931
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: TiO2-CuO binary oxide systems ; titania ; copper oxide ; hydrothermal synthesis ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.959
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/29
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Szudera-Kończal, Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Antibacterial effect of natural oils - an opportunityto solve the problem of antibiotic resistanceon the example of Pseudomonas spp.
Tytuł równoległy: Przeciwdrobnoustrojowa aktywność olejków eterycznych szansą rozwiązania problemu antybiotykoodporności na przykładzie bakterii Ppseudomonas spp
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2019, t. 5, z. 2, s. 177-190, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwdrobnoustrojowa ; oporność na antybiotyki ; roślinne olejki eteryczne ; Pseudomonas
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; antibiotic resistance ; plants essential oils ; Pseudomonas
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.298
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/29
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Katarzyna Czaczyk, Anna Dobrowolska
Tytuł: The effect of pre-treatment of fruit pulp on the bioactive and antybacterial proprties of elderberry juice
W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
Szczegóły: s. 125, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/29
Rok: 2017
Autorzy: Robert Nawrot, Damian Józefiak, Anna Sip, Dorota Kuźma, Oskar Musidlak, Anna Goździcka-Józefiak
Tytuł: Isolation and characterization of a non-specific lipid transfer protein from Chelidonium majus L. latex
Źródło: Int. J. Biol. Macromol. - 2017, vol. 104, s. 554-563, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0141-8130
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 września 2017].
Angielskie słowa kluczowe: non-specific lipid transfer protein ; 3D structure ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.909
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/29
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Norman, Przemysław Bartczak, Jakub Zdarta, Wiktor Tomala, Barbara Żurańska, Anna Dobrowolska, Adam Piasecki, Katarzyna Czaczyk, Herman Ehrlich, Teofil Jesionowski
Tytuł: Sodium copper chlorophyllin immobilization onto Hippospongia communis marine demosponge skeleton and its antibacterial activity
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2016, vol. 17, iss. 10, art. no. 1564;, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: marine sponge ; Hippospongia communis ; chlorophyllin ; hybrid materials ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.226
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/29
Rok: 2016
Autorzy: Andrzej Borkowski, Tomasz Cłapa, Mateusz Szala, Arkadiusz Gąsiński, Marek Selwet
Tytuł: Synthesis of SiC/Ag/cellulose nanocomposite and its antibacterial activity by reactive oxygen species generation
Źródło: Nanomaterials. - 2016, vol. 6, iss. 9, 171, il., bibliogr.
p-ISSN: 2079-4991
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 3 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Ag nanoparticles ; antibacterial activity ; cellulose ; reactive oxygen species ; silicon carbide ; nanocomposite
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.553
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/29
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Nowe formy lizozymu - potencjalne możliwości produkcji i wykorzystania
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 4, s. 27-29, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; modyfikacje lizozymu ; aktywność antybakteryjna ; monomer ; dimer
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modifiction of lysozyme ; antibacterial activity ; monomer ; dimer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
11/29
Rok: 2016
Autorzy: Aleksandra Luwańska, Karolina Wielgus, Katarzyna Seidler-Łożykowska, Daniel Lipiński, Ryszard Słomski
Tytuł: Evaluation of Agrobacterium tumefaciens usefulness for the transformation of sage (Salvia Officinalis L.)
W: Transgenesis and Secondary Metabolism / Ed. Sumita Jha.
Adres wydawniczy: Szwajcaria : Springer International Publishing, 2016
Seria: Reference Series in Phytochemistry
ISBN: 978-3-319-27490-4
Angielskie słowa kluczowe: sage ; in vitro cultures ; transgenesis ; Agrobacterium tumefaciens ; antibacterial activity ; secondary metabolites
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
12/29
Rok: 2015
Autorzy: J. Eldin, A. Dethose, S. Satpathi, M. Sahoo, I. Dash, P. Satpathi, S. Mishra, A.P. Sasikumar, J.W. Suh, K. Goderska, R. Jayabalan
Tytuł: Development of bio-therapeutics for improved health and discase prevention
W: 2nd International Conference on Frontiers in Biological Sciences (InCoFIBS-2015) : Rourkela, Odisha, India, January 22-24, 2015, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Rourkela : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; aktywność antybakteryjna ; bioterapia
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; antibacterial activity ; bio-therapeutics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/29
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Klapiszewski, Tomasz Rzemieniecki, Magdalena Krawczyk, Dagmara Malina, Małgorzata Norman, Jakub Zdarta, Izabela Majchrzak, Anna Dobrowolska, Katarzyna Czaczyk, Teofil Jesionowski
Tytuł: Kraft lignin/silica-AgNps as a functional material with antibacterial activity
Źródło: Colloid Surf. B-Biointerfaces. - 2015, vol. 134, s. 220-228, il., bibliogr.
p-ISSN: 0927-7765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: nanosrebro ; aktywność antybakteryjna ; krzemionka ; lignina ; materiały hybrydowe
Angielskie słowa kluczowe: silica/lignin hybrid materials ; kraft lignin ; nanosilver ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.902
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/29
Rok: 2015
Autorzy: G. Leśnierowski
Tytuł: Lysozyme and its modified forms: properties, potential for its production and application
W: Handbook of eggs in human function / Ed. by Ronald Ross Watson, Fabien de Meester.
Adres wydawniczy: Wageningen : Wageningen Academic Publisher, 2015
Seria: Human Health Handbooks, ISNN 2212-375X ; no. 9
Szczegóły: s. 483-495, bibliogr.
ISBN: 978-90-8686-254-2
Liczba arkuszy: 1,02
Polskie słowa kluczowe: modyfikacje lizozymu ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modification ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
15/29
Rok: 2014
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski
Tytuł: Inhibition of food-borne bacteria by thermo-chemically modified egg white lysozyme
Źródło: Afr. J. Microbiol. Res. - 2014, vol. 8 (6), s. 590-597, il., bibliogr.
e-ISSN: 1996-0808
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwbakteryjna ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; modified lysozyme
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/29
Rok: 2014
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski
Tytuł: Zastosowanie modyfikowanego termiczno-chemicznie lizozymu do przedłużania trwałości żywności
Tytuł równoległy: Use of thermochemically modified lysozyme to extend the shelf-life of food
Źródło: Przem. Chem. - 2014, t. 93, nr 4, s. 542-546, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2496
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwbakteryjna ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; modified lysozyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.399
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
17/29
Rok: 2013
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Application of calcium ions in thermo-chemical modification of lysozyme
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 74
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme modification ; oligomers ; antibacterial activity ; calcium ions
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
18/29
Rok: 2013
Autorzy: Marcin Wysokowski, Mykhailo Motylenko, Hartmut Stöcker, Vasilii V. Bazhenov, Enrico Langer, Anna Dobrowolska, Katarzyna Czaczyk, Roberta Galli, Allison L. Stelling, Thomas Behm, Łukasz Klapiszewski, Damian Ambrożewicz, Magdalena Nowacka, Serguei L. Molodtsov, Barbara Abendroth, Dirk C. Meyer, Krzysztof J. Kurzydłowski, Teofil Jesionowski, Herman Ehrlich
Tytuł: An extreme biomimetic approach: hydrothermal synthesis of β-chitin/ZnO nanostructured composites
Źródło: J. Mater. Chem. B - 2013, vol. 1, iss. 46, s. 6469-6476, il., bibliogr.
p-ISSN: 2050-750X e-ISSN: 2050-7518
Angielskie słowa kluczowe: novel composites ; chitin ; zinc oxide ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
19/29
Rok: 2013
Autorzy: Maciej Kuligowski, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Evaluation of bean and soy tempeh influence on intestinal bacteria and estimation of antibacterial properties of bean tempeh
Źródło: Pol. J. Microbiol. - 2013, vol. 62, no. 2, s. 189-194, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-1331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: tempeh ; human intestine microflora ; digestion ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.871
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/29
Rok: 2013
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, T. Szablewski
Tytuł: Przeciwbakteryjna aktywność modyfikowanego lizozymu izolowanego z białka jaja
Tytuł równoległy: Antimicrobial activity of modified lysozyme isolated from the egg white
W: XXV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : Materiały konferencyjne: 02-04.09.2013 r., Zegrze k. Warszawy, Poland.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [ Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego. Wydawnictwo], 2013
Szczegóły: s. 122-123
ISBN: 978-83-7583-488-8
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; aktywność przeciwbakteryjna ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; antibacterial activity ; pork meat
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
21/29
Rok: 2011
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, T. Szablewski, G. Leśnierowski, J. Kijowski
Tytuł: The effect of modified lysozyme on microflora of cold-stored comminuted fresh and heat pork meat
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 31
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; modyfikacja ; aktywność antybakteryjna
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; lysozyme modificates ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
22/29
Rok: 2010
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Grzegorz Leśnierowski, Jacek Kijowski
Tytuł: Przeciwbakteryjna aktywność modyfikowanego lizozymu wobec bakterii Proteus mirabilis i Pseudomonas fluorescens
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 79-84, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: aktwność przeciwbakteryjna ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: modified lysozyme ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
23/29
Rok: 2010
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Lesnierowski, Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski
Tytuł: Physico-chemical properties and antibacterial activity of modified egg white-lysozyme
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2010, vol. 231, iss. 6, s. 959-964, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; modyfikacja ; aktywność antybakteryjna
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modification ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.585
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/29
Rok: 2010
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Leśnierowski, Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski
Tytuł: Antybakteryjna aktywność modyfikowanych preparatów lizozymu w stosunku do bakterii Pseudomonas fluorescens
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2010, z. 553, s. 21-29, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane aspekty oceny jakości surowców, dodatków i produktów żywnościowych. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; aktywność przeciwbakteryjna ; modyfikacja
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; antibacterial activity ; modification enzyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/29
Rok: 2009
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Leśnierowski, Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski
Tytuł: Antibacterial acitvity of lysozyme depending on dimer content
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 30
ISBN: 978-83-60574-65-2
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; aktywność antybakteryjna ; modyfikacja
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; antibacterial activity ; modification
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/29
Rok: 2009
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Leśnierowski, Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski
Tytuł: Antibacterial activity of lisozyme depending on dimer content
W: Food quality and safety / ed. by Grażyna Krasnowska and Anna Pęksa.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Szczegóły: s. 120-124, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60574-66-9
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność antybakteryjna ; lizozym ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; lysozyme ; modified lysozyme
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
27/29
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena przeciwbakteryjnych właściwości wodnych ekstraktów z wybranych surowców roślinnych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 540-544, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwbakteryjna ; ekstrakty roślinne ; mikrobiologiczne skażenie ziół
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; plant extracts ; herbs microbial contamination
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
28/29
Rok: 2003
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Aleksander Siger, Krystyna Trojanowska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Maria Małecka, Bogdan Pachołek
Tytuł: Chemical composition and antibacterial activities of lupin seeds extracts
Źródło: Nahr.-Food. - 2003, vol. 47, no. 5, s. 286-290, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: łubin ; nasiona ; skład chemiczny ; fenole ; taniny ; wolne kwasy fenolowe ; aktywność antybakteryjna
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; free phenolic acids ; lupin ; phenols ; tannins
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.614
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
29/29
Rok: 2001
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Aleksander Siger, Krystyna Trojanowska, Malgorzata Nogala-Kalucka, Bogdan Pacholek, Maria Malecka
Tytuł: Antibacterial properties of lupin seeds components
W: 4th European Conference on Grain Legumes: Towards the sustainable production of healthy food, feed and novel products : 8-12 July, Cracow - Poland, Proceedings.
Adres wydawniczy: Cracow : [b.w.], 2001
Szczegóły: s. 400-401, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: łubin ; związki fenolowe ; właściwości antybakteryjne
Angielskie słowa kluczowe: Lupinus ; phenolic compounds ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP