logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ANTHOCYANINS
Liczba odnalezionych rekordów: 28



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/28
Rok: 2019
Autorzy: Maciej Kazimierski, Julita Reguła, Marta Molska
Tytuł: Cornelian cherry (Cornus mas L.) - characteristics, nutritional and pro-health properties
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2019, 18 (1), s. 5-12, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; anthocyanins ; antioxidant substances ; vitamin C
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/28
    Rok: 2019
    Autorzy: Olga Viegas, Miguel A. Faria, Joana B. Sousa, Martn Vojtek, Salomé Gonçalves-Monteiro, Joanna Suliburska, Carmen Diniz, Isabel M.P.L.V.O. Ferreira
    Tytuł: Delphinidin-3-O-glucoside inhibits angiogenesis via VEGFR2 downregulation and migration through actin disruption
    Źródło: J. Funct. Foods. - 2019, vol. 54, s. 393-402, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1756-4646
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; anti-proliferative ; anti-invasive ; MDA-MB-231 cells ; CAM assay ; breast cancer
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.470
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    3/28
    Rok: 2018
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Eva Ivanišova
    Tytuł: Wpływ dodatku suszonych owoców jagodowych na cechy babeczek bezglutenowych
    Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2018, t. 73, nr 2, s. 61-71, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 2083-5809
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2018].
    Polskie słowa kluczowe: muffiny ; czarna porzeczka ; jagoda ; antocyjany ; właściwości przeciwutleniające
    Angielskie słowa kluczowe: muffins ; black currant ; berry ; anthocyanins ; antioxidant properties
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    4/28
    Rok: 2018
    Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Produkty handlowe z bzu czarnego, ocena właściwości bioaktywnych
    Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 70-73, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
    Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    5/28
    Rok: 2018
    Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Artur Szwengiel
    Tytuł: The content of bioactive compounds and cyanogenic glycosides in elderberry fruit, flower and leaf
    W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
    Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
    Szczegóły: s. 124, bibliogr.
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins ; sambunigrin
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    6/28
    Rok: 2018
    Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Katarzyna Czaczyk, Anna Dobrowolska
    Tytuł: The effect of pre-treatment of fruit pulp on the bioactive and antybacterial proprties of elderberry juice
    W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
    Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
    Szczegóły: s. 125, bibliogr.
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins ; antibacterial activity
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    7/28
    Rok: 2017
    Autorzy: M. Różańska, M. Archacka, K. Piekos
    Tytuł: Freeze and spray drying of anthocyanin concentrates obtained from fruit pomaces
    W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
    Szczegóły: s. 116
    Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; blackcurrant ; anthocyanins ; spray drying ; lyophilization
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    8/28
    Rok: 2017
    Autorzy: Maria Różańska, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Anita Zalewska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Extraction and characterisation of anthocyanins obtained from lingonberry fruit
    W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
    Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
    Szczegóły: s. 98
    ISBN: 978-83-943304-7-7
    Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
    Angielskie słowa kluczowe: extraction ; anthocyanins ; antioxidant activity ; lingonberry
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    9/28
    Rok: 2017
    Autorzy: Maria Różańska, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Anita Zalewska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Extraction and purification of anthocyanins of lingonberry fruit
    W: Current trends in commodity science : Food safety and analysis of bioactive substances / Ed. Hanna Śmigielska.
    Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business, Faculty of Commodity Science, 2017
    Szczegóły: s. 60-74, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    ISBN: 978-83-94206-1-9
    Polskie słowa kluczowe: ekstrakcja ; antocyjany ; aktywność przeciwutleniająca ; borówka brusznica
    Angielskie słowa kluczowe: extraction ; anthocyanins ; antioxidant activity ; lingonberry
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    10/28
    Rok: 2017
    Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Wpływ zabiegów technologicznych i pochodzenia surowca na aktywność przeciwutleniającą i właściwości fizyczno-chemiczne soku z bzu czarnego.
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 4, s. 385-395, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_36.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Nauki o Żywności i Żywieniu.
    Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; sok ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany ; barwa
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; anti-oxidative activity ; polyphenols ; anthocyanins ; colour
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    11/28
    Rok: 2016
    Autorzy: Włodzimierz Breś, Hanna Bandurska, Agnieszka Kupska, Justyna Niedziela, Barbara Frąszczak
    Tytuł: Responses of pelargonium (Pelargonium x hortorum L.H. Bailey) to long-term salinity stress induced by treatment with different NaCl doses
    Źródło: Acta Physiol. Plant. - 2016, vol. 38, art. 26, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0137-5881 e-ISSN: 1861-1664
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 29 marca 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: Pelargonium ; salinity ; chlorophyll fluorescence ; chloroplast pigments ; proline ; anthocyanins
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.364
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    12/28
    Rok: 2016
    Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski, Karolina Młynarczyk
    Tytuł: Assessment of colour changes during storage of elderberry juice concentrate solutions using the optimization method
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (3), s. 299-309, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2016].
    Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; barwa owoców ; antocyjany
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; colour ; anthocyanins ; response surface
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    13/28
    Rok: 2016
    Autorzy: Paulina Mizgier, Alicja Z. Kucharska, Anna Sokół-Łętowska, Joanna Kolniak-Ostek, Marcin Kidoń, Izabela Fecka
    Tytuł: Characterization of phenolic compounds and antioxidant and anti-inflammatory properties of red cabbage and purple carrot extracts
    Źródło: J. Funct. Foods. - 2016, vol. 21, s. 133-146, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1756-4646
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; purple carrot ; anti-inflammatory activity ; anthocyanins ; phenolic compounds
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.144
    Punktacja MNiSW: 45.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    14/28
    Rok: 2016
    Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Właściwości przeciwutleniające handlowych soków z owoców bzu czarnego
    W: Nauka dla środowiska. t. 2 / Red. nauk. Tomasz Cłapa, Emil Mariusz Szymański.
    Adres wydawniczy: Zgorzelec : GSP, 2016
    Szczegóły: s. 38-47, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-944317-0-9
    Uwagi: IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego", Poznań, 23-25 kwietnia 2015 r.
    Liczba arkuszy: 0,7
    Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    15/28
    Rok: 2015
    Autorzy: Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
    Tytuł: Bioactive compounds contents in different parts of purple carrot roots
    Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 66, bibliogr.
    p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
    Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
    Polskie słowa kluczowe: marchew purpurowa ; polifenole ; antocyjany
    Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; polyphenols ; anthocyanins
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    16/28
    Rok: 2015
    Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk
    Tytuł: Effect of mash treatment on the biological active compounds content in strawberry juices
    Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 53, bibliogr.
    p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
    Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
    Polskie słowa kluczowe: sok truskawkowy ; obróbka miazgi ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
    Angielskie słowa kluczowe: strawberry juice ; mash treatment ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    17/28
    Rok: 2015
    Autorzy: M. Kidon, J. Grabowska, D. Walkowiak-Tomczak, E. Radziejewska-Kubzdela, R. Bieganska-Marecik, K. Młynarczyk
    Tytuł: A comparison of bioactive compounds in drying purple-fleshed apples
    Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 147
    p-ISSN: 1844-8577
    Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
    Angielskie słowa kluczowe: purple-fleshed apples ; polyphenolic compounds ; anthocyanins ; antioxidant activity
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    18/28
    Rok: 2015
    Autorzy: D. Walkowiak-Tomczak, M. Kidon, K. Młynarczyk, R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela
    Tytuł: The effect of plant additives and spices on sensory and chemical properties of chokeberry sweetened juices and drinks
    Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 196
    p-ISSN: 1844-8577
    Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
    Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; juice ; elderberry flowers ; cloves ; anthocyanins ; polyphenols ; antioxidant activity
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    19/28
    Rok: 2015
    Autorzy: K. Młynarczyk, D. Walkowiak-Tomczak, M. Kidon, R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela
    Tytuł: Evaluation of colour and anthocyanins content in commercial elderberry juices
    Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 192
    p-ISSN: 1844-8577
    Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; anthocyanins ; colour ; juice
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    20/28
    Rok: 2015
    Autorzy: Małgorzata Pietrowska-Borek, Katarzyna Nuc, Andrzej Guranowski
    Tytuł: Exogenous adenosine 5'-phosphoramidate behaves as a signal molecule in plants; it augments metabolism of phenylpropanoids and salicylic acid in Arabidopsis thaliana seedlings
    Źródło: Plant Physiol. Biochem. - 2015, vol. 94, s. 144-152, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0981-9428
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lipca 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: adenosine 5'-phosphoramidate ; lignin ; anthocyanins ; salicylic acid ; Arabidopsis thaliana
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.928
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    21/28
    Rok: 2015
    Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
    Tytuł: Pozyskiwanie antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi metodą ekstrakcji
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 165-181, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
    Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; właściwości przeciwutleniające ; ABTS+ ; FRAP
    Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; antioxidant properties ; ABTS+ ; FRAP
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    22/28
    Rok: 2015
    Autorzy: Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Przemysław Kowalczewski, Agnieszka Drożdżyńska, Tomasz Jankowski
    Tytuł: Separacja antocyjanów z owoców aronii, czarnego bzu, czarnej porzeczki i korzenia czarnej marchwi za pomocą chromatografii preparatywnej
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 6 (103), s. 41-52, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 20 września 2016].
    Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; ekstrakcja ; chromatografia cieczowa ; chromatografia preparatywna ; liofilizacja
    Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; extraction ; liquid chromatography ; preparative chromatography ; lyophilization
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    23/28
    Rok: 2012
    Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
    Tytuł: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
    Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2012, t. 17, nr 2, s. 53-60, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 1426-9600
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
    Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
    Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    24/28
    Rok: 2012
    Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Wpływ dostępności tlenu i światła na stabilność antocyjanów w modelowych napojach aroniowych
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 35, il, bibliogr., streszcz., abstr.
    http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_35.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
    Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; stabilność ; aronia ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; stability ; chokeberry ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    25/28
    Rok: 2012
    Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
    Tytuł: Instrumental and sensory analyses of colour in solutions of black currant juice concentrate during storage
    Tytuł równoległy: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
    W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
    Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
    Szczegóły: s. 24-25
    Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
    Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG, POL
    Praca afiliowana przez UP
    26/28
    Rok: 2011
    Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Małgorzata Jezierska, Lucyna Wałęsa, Andrzej Sidor
    Tytuł: Antioxidant potential of tea extract Camellia sinensis influenced by Rosaceae and Oxycoccaceae family fruit extracts
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 64
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; fruits ; ascorbic acid ; anthocyanins ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    27/28
    Rok: 2011
    Autorzy: Małgorzata Jezierska, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
    Tytuł: Evaluation of selected fruits extracts from Rutheacae and Punicaceae family influence on tea Camellia sinensis extracts antioxidant potential
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 108
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: fruits ; polyphenols ; ascorbic acid ; anthocyanins ; free radicals ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    28/28
    Rok: 2010
    Autorzy: Małgorzata Pietrowska-Borek, Tamara Chadzinikolau, Monika Kozłowska
    Tytuł: Effect of urban pollution on 4-coumarate: CoA ligase and flavonoid accumulation in Berberis thunbergii
    Źródło: Dendrobiology. - 2010, vol. 64, s. 79-85, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1641-1307
    Polskie słowa kluczowe: zanieczyszczenia środowiska ; oddziaływanie na rośliny ; Berberis thunbergii ; reakcja na stres ; flawony ; antocyjany ; ligaza kumarylo-CoA ; aktywność enzymatyczna
    Angielskie słowa kluczowe: Berberis thunbergii ; anthocyanins ; flavonoids ; 4-Coumarate:CoA ligase ; environmental stresses
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.500
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP