logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AMYLOPECTIN
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2019
Autorzy: Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Anna Dobosz, Piotr Tomasik, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Molecular analysis of retrogradation of corn starches
Źródło: Polymers. - 2019, 11(11), 1764, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2073-4360
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 28 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: amylose ; amylopectin ; plant gums ; relaxometry ; spin-lattice relaxation times ; spin-spin relaxation times
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.164
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/2
Rok: 2018
Autorzy: Artur Szwengiel, Grażyna Lewandowicz, Adrian R. Górecki, Wioletta Błaszczak
Tytuł: The effect of high hydrostatic pressure treatment on the molecular structure of starches with different amylose content
Źródło: Food Chem. - 2018, vol. 240, 1 February, s. 51-58, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: skrobia ; amylopektyna ; wysokie ciśnienie hydrostatyczne ; struktura molekularna
Angielskie słowa kluczowe: starch ; amylopectin ; high hydrostatic pressure ; molecular structure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP