logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ACRYLAMIDE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Maria Różańska, Paulina Piechowska, Agnieszka Waśkiewicz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Effects of polyphenols on volatile profile and acrylamide formation in a model wheat bread system
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 297, 1 November 2019, 125008, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; bread ; acrylamide ; GC-MS ; Maillard reaction ; lipid oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2017
Autorzy: Dominik Kmiecik, Alicja Stasiak, Joanna Kobus-Cisowska, Katarzyna Waszkowiak, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Szacowanie poziomu spożycia akrylamidu z dietą dzieci w wieku 3 do 6 lat zamieszkałych w Wielkopolsce - badania pilotażowe
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2017, t. 98, nr 2, s. 198-201, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; dzienne spożycie ; narażenie na akrylamid ; dzieci ; FFQ-D10
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; daily consumption ; exposure to acrylamide ; children ; FFQ-D10
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agnieszka Waśkiewicz, Grzegorz Tokarczyk, Hanna Paschke
Tytuł: Quality and nutritional properties of corn snacks enriched with nanofiltered whey powder
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2016, vol. 34, no. 2, s. 154-159, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2016].
Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; lizyna dostępna ; ekstruzja ; właściwości fizyczne
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; available lysine ; extrusion-cooking ; physical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.787
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agnieszka Waśkiewicz, Hanna Paschke
Tytuł: Effect of whey protein addition on physical and nutritional properties of extruded corn snacks
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Editors: Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 310
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; corn grits ; extrudaes properties ; extrusion-cooking ; whey protein
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 1997
Autorzy: Janina Łęcka, Zbigniew Morze, Dorota Gołaska
Tytuł: Properties of particleboards glued with phenolic resin modified with the acrylamide
W: Pokroky vo výrobe a použití lepidiel v drevopriemysle (Adhesives in woodworking industry) : 13. sympozium, Vinné, 3.-5. september 1997, Zborník referátov / Ed. Ján Sedliačik.
Adres wydawniczy: Zvolen : Technická univerzita, 1997
Szczegóły: s. 30-36, il., bibliogr.
ISBN: 80-228-0592-0
Uwagi: XIIIth International Symposium "Adhesives in Woodworking Industry", Vinné, Słowacja, 3-5.09.1997.
Polskie słowa kluczowe: płyty wiórowe ; żywica PF ; modyfikacja ; akrylamid
Angielskie słowa kluczowe: particleboard ; PF resin ; modification ; acrylamide
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP