logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ACIDITY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Kevin E. Mueller, Nico Eisenhauer, Peter B. Reich, Sarah E. Hobbie, Oliver A. Chadwick, Jon Chorover, Tomasz Dobies, Cynthia M. Hale, Andrzej M. Jagodziński, Izabela Kałucka, Marek Kasprowicz, Barbara Kieliszewska-Rokicka, Jerzy Modrzyński, Anna Rożen, Maciej Skorupski, Łukasz Sobczyk, Małgorzata Stasińska, Lidia K. Trocha, January Weiner, Anna Wierzbicka, Jacek Oleksyn
Tytuł: Light, earthworms, and soil resources as predictors of diversity of 10 soil invertebrate groups across monocultures of 14 tree species
Źródło: Soil Biol. Biochem. - 2016, vol. 92, s. 184-198, il., bibliogr.
p-ISSN: 0038-0717
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: microarthropods ; mites ; nematodes ; beetles ; acidity ; nutrients
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.857
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The base colour of fruit as an indicator of optimum harvest date for two apple cultivars (Malus domestica Borkh.)
Tytuł równoległy: Ocena przydatności barwy podstawowej skórki jako wskaźnika wyznaczania dojrzałości zbiorczej dwóch odmian jabłek (Malus domestica Borkh.)
Źródło: Folia Hortic. - 2012, 24/1, s. 81-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29600
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; zawartość ekstraktu ; dojrzałość owoców ; kąt HUE ; zdolność przechowalnicza ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: acidity ; CIE Lab ; firmness ; Hueab angle ; fruit ripening ; TSS ; storability ; apple
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Dynamika zmian kwasowości jogurtu z dodatkiem produktów zbożowych podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 111, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_111.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; dodatki do żywności ; produkty zbożowe ; przechowywanie ; kwasowość ; zmiany kwasowości
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; acidity ; buckwheat groats ; shelf-life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2007
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Acidity and electrical conductivity of selected muscles in lamb carcass
Tytuł równoległy: Kwasowość i przewodność elektryczna wybranych mięśni tuszy jagnięcej
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2007, vol. 25, s. 1-6, bibliogr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio EE Zootechnica" [dostęp: 24.07.2009]
Polskie słowa kluczowe: jagnięta ; tusze jagnięce ; mięśnie ; pH ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; carcass ; acidity ; electrical conductivity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Golcz-Polaszewska, Paweł Adler
Tytuł: Wpływ odczynu podłoża na wzrost cypryśnika błotnego (Taxodium distichum (L.) Rich.) uprawianego w pojemnikach
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2007, 41 (383), s. 41-44, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: drzewa ozdobne ; uprawa w pojemnikach ; podłoża uprawowe ; odczyn podłoża ; cypryśnik błotny ; Taxodium distichum ; wzrost roślin
Angielskie słowa kluczowe: bald cypress ; Taxodium distichum ; cultivation ; acidity ; plant growth
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2006
Autorzy: Jan Pikul, Danuta Karczewska, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków
Tytuł: Physicochemical, microbiological and sensory changes occurring in tvarog wrapped in Eco Lean and vacuum packed during refrigerated storage
Tytuł równoległy: Zmiany fizykochemiczne, mikrobiologiczne i sensoryczne zachodzące w twarogu zawiniętym w Eco Lean i zapakowanym próżniowo podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 1, s. 173-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma " Polish Journal of Food and Nutrition Sciences" [Dostęp: 13 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; pakowanie próżniowe ; sery twarogowe ; właściwości fizykochemiczne ; czystość mikrobiologiczna ; właściwości sensoryczne ; zmiany właściwości
Angielskie słowa kluczowe: tvarog ; vacuum packing ; acidity ; yeasts ; sensory properties ; shelf life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Wojciech Florkowski, Stan Prussia
Tytuł: Czynniki wpływające na zdolność przechowalniczą owoców brzoskwiń [*]
Źródło: Folia Hortic., Supl. - 2003, 2, s. 212-215, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761
Liczba znaków: 5250
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; brzoskwinie
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; TSS contents ; acidity ; peach
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP