logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ACETIC ACID
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Hanna Dorna, Yangyang Qi, Dorota Szopińska
Tytuł: The effect of acetic acid, grapefruit extract and selected essential oils on germination, vigour and health of carrot (Daucus carota L.) Seeds
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2018, vol. 17 (2), s. 27-38, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 maja 2018].
Angielskie słowa kluczowe: Alternaria ; acetic acid ; grapefruit extract ; essential oils ; fir oil ; thyme oil
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.443
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2016
Autorzy: Wioleta Adamczak, Mariusz Adamski, Mirosław Czechlowski
Tytuł: Calibration models for evaluation of contents acetic acid and dry matter in compound substrates agricultural origin
Tytuł równoległy: Modele kalibracyjne do oceny zawartości kwasu octowego i materii suchej w mieszankach substratów pochodzenia rolniczego
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2016, vol. 61, 3, s. 7-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: model kalibracyjny ; kwas octowy ; materia sucha ; analiza widmowa
Angielskie słowa kluczowe: model calibration ; acetic acid ; dry matter ; spectral analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2015
Autorzy: Wioleta Kot, Mariusz Adamski, Mirosław Czechlowski, Tomasz Wojciechowski, Karol Durczak
Tytuł: Charakterystyka widm spektralnych VIS-NIR materiału organicznego poddawanego procesowi rozkładu beztlenowego
W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015
Szczegóły: s. 316-324, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-778-3
Polskie słowa kluczowe: lotne kwasy tłuszczowe ; detekcja NIR ; kwas octowy ; fermentacja ; biogaz
Angielskie słowa kluczowe: volatile fatty acids ; NIR detection ; acetic acid ; fermentation ; biogas
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Szopińska
Tytuł: The effects of organic acids treatment on germination, vigour and health of zinnia (Zinnia elegans Jacq.) seeds
Tytuł równoległy: Wpływ traktowania nasion cynii (Zinnia elegans Jacq.) kwasami organicznymi na ich kiełkowanie, wigor i zdrowotność
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2013, 12 (5), s. 17-29, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 25 października 2013].
Polskie słowa kluczowe: kwas octowy ; kwas askorbinowy ; kwas cytrynowy ; kwas mlekowy ; cynia ; nasiona ; jakość ; grzyby przenoszone z nasionami
Angielskie słowa kluczowe: acetic acid ; ascorbic acid ; citric acid ; zinnia ; seed quality ; seedborne fungi
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: The evaluation of possibilities of apple pomace utilization for acetic acid biosynthesis
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 129
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: apple pomace ; acetic acid ; Brettanomyces
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Charakterystyka metabolizmu glukozy i fruktozy u drożdży Brettanomyces bruxellensis w warunkach modelowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 356-362, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; Brettanomyces bruxellensis ; kwas octowy
Angielskie słowa kluczowe: yeasts ; Brettanomyces bruxellensis ; acetic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena dynamiki i wydajności procesu produkcji kwasu octowego z glukozy z użyciem drożdży Brettanomyces bruxellensis
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 142, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_142.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: Brettanomyces bruxellensis ; kwas octowy ; bioreaktor
Angielskie słowa kluczowe: Brettanomyces bruxellensis ; acetic acid ; bioreactor
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP